dilluns, 21 de desembre del 2009

espectador privilegiat de la nevada


El primer dia d'hivern ha arribat la primera nevada a Castellterçol, i ja feia dies que l'esperava per poder-ne gaudir des de la posició privilegiada de la qual gaudeixo, i la realitat no ha decebut les expectatives.
Quan m'he llevat a les vuit tot just ha començat a nevar, i quan he portat la Lara a buscar roba i calçat adequat i després a l'escola, amb prou feines he pogut tornar a casa amb el cotxe de la quantitat de neu que s'havia acumulat als carrers, gràcies al fet que no ha plogut abans i el terra era ben sec. Tampoc no ha servit de gran cosa l'esforç, perquè poc després de les nou han tancat l'escola i els nens han hagut de tornar a casa o, la majoria, al carrer a jugar amb trineus i plàstics per aprofitar les moltes baixades que té aquest poble situat al capdamunt d'un turó i amb els carrers com rierols que es dispersen per les seves faldes.
Com que visc en un àtic al capdamunt del turó, només obrint una finestra puc agafar neu de la teulada i veig des de primera fila la plaça nevada, els nens ocupant els llocs dels cotxes amb els seus estris per lliscar carrer avall, les muntanyes i els boscos que envolten el poble, tot emblanquinat i amb aquesta grisor que ho cobreix tot quan neva.
La previsió dels meteoròlegs és que la nevada no duri massa i pugin les temperatures aquesta setmana, però aquestes primeres imatges de l'hivern que ha portat la neu ja les hem pogut veure.
El dinar familiar de Nadal aquest any el farem a casa meva, i tant de bo poguéssim gaudir d'aquest panorama.

18 comentaris:

  1. Quina postal de Nadal tan bonica que tens desde la finestra manel! Un luxe!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Amb la vista que tens des de l'àtic, ets ben bé un espectador privilegiat d'aquest pasiatge tan bonic. A veure si és veritat i per Nadal podem gaudir tots d'un paisatge blanc com aquest :)

    ResponElimina
  3. Que maco! a veure si neva a BCN per Nadal i ho puc veure!. Bon Nadal!

    ResponElimina
  4. Ostres, tot blanc...ja pots sortir de casas amb els esquís...i lliscar per la neu....t'imagines?
    Ptnts

    ResponElimina
  5. Manel,
    Fantàstiques les imatges (ja clàssiques) de Castellterçol nevat. La panoràmica és extraordinària i sens dubte és un aperitiu d'aquests dies de festa que s'apropen. Que tinguis molt bones festes. Una abraçada i fins aviat.

    ResponElimina
  6. Manel; Castellterçol en una postal.
    Quina manera més autèntica de gaudir en el teu poble Manel en aquets dies de hivern i d'aquesta manera, els dies de Nadal.
    Una manera molt autèntica de desitjar-te un Bon Nadal, encara que a Badalona no ha fet aquesta "postal".

    ResponElimina
  7. Com els agrada a la canalla la neu!
    Sembla que s'ho estan passant pipa.

    ResponElimina
  8. Hola Manel, quan de temps sense contactar.. Quin luxe veure un paisatge així però.. quin fred m'ha agafat amb tanta blancor. No puc venir a l'excursió però me n'assabentaré amb les vostres cròniques.
    I un bon Nadal i un millor any per tu i els teus !!

    ResponElimina
  9. Ostres Manel quina pasada aixó si que fa nadal eh !!!Aixó és un bon auguri !!!!! Pis nou, nova vida i nevada i dinar familiar el dia de nadal a casa !!!!
    molts petonets i molt bones festes

    ResponElimina
  10. Hola Manel
    a Manresa també ha nevat i ha sigut un caos, la neu és molt maca però...a la montanya jijiji

    ptns

    ResponElimina
  11. Os neva sempre aquí , manel??
    Ho hi vist a telenoticies i he pensat amb tu ..però hi pensat que potser era la primeva vegada i per el que veig , no és així , oi ??
    Bon Nadal

    ResponElimina
  12. Jo una mica com el que diu la Lidia... que la neu es molt bonica, però a la muntanya... :-).

    ResponElimina
  13. Manel,
    Quina cosa tant maca!! En aquests moments ets un privilegiat,
    Any de neu, any de bens, això deiuen.
    Apa, salut,

    ResponElimina
  14. Jo, Manel quina enveja. Avui t'hem trobat a faltar a la feina. Al mateix temps que feiem notícies sobre el temporal de neu, tu tocaves la notícia amb les teves mans.

    ResponElimina
  15. Any de neu..... ja saps, cada any les teves imatges nevades són més boniques això vol dir dues coses, que la perspectiva des d´on les veus és millor i que potser les veus amb uns altres ulls, sigui com sigui ens les fas veure molt bé i a mi em semblen una meravella, quan vinguem si això va així haurem de venir abrigats oi?.
    petons

    ResponElimina
  16. Quina sort poder gaudir d'aquestes imatges! Em fas enveja, sana, però enveja. Jo esperava que nevés per Sant Cugat, pero noi, no hi ha manera.
    Bon Nadal i que el 2010 et deixi lo millor.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  17. Com la Dolors dels Peixos, jo també vaig pensar en tu quan vaig sentir a les notícies la nevada que us havia caigut a Castellterçol, i és veient aquestes magnífiques i precioses fotografies i, sobretot, copsant la il·lusió amb què esperes fer a casa teva el dinar familiar del Nadal d'enguany, que t'envio una abraçada i els millors desitjos per a tu i als teus.

    ResponElimina
  18. gràcies a tots pels vostres comentaris. la veritat és que aqueset any la neu només va durar un dia, perquè després de nevar va començar a pujar la temperatura. si fes el fred de la setmana passada, de la manera que plou cada dia, estaríem ja colgats :)
    us desitjo a tots un bon nadal, si pot ser, ben blanc.

    dolors (els peixos), la veritat és que aquí neva gairebé cada any, l'hivern passat va nevar tres vegades, pensa que estem a 700 metres d'alçada.

    mai, no sé quin temps farà el 9 de gener, però per aquestes dates en general s'ha de venir abrigat, ja us ho recordaré en el darrer post abans de la trobada perquè ningú es despisti.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte