divendres, 21 d’octubre del 2011

arguiñano amb minúscula


Cliqueu sobre la imatge per veure el vídeo del programa

M'ha fet gràcia la reacció d'amics i coneguts quan han sabut que m'havien convidat a un programa de televisió per presentar alguna de les meves receptes, perquè en tots els casos, tard o d'hora, ha sortit el nom de Karlos Arguiñano: per al comú dels mortals, si surts a la tele a parlar de cuina ets un arguiñano. El cuiner basc és un fenomen tan arrelat en el nostre imaginari col·lectiu que es pot escriure el seu nom amb minúscules, ja no és un nom propi sinó que s'ha convertit en un nom comú sinònim del binomi cuina-televisió.
És clar que jo no em vaig pas sentir com l'Arguiñano durant la meva primera aparició televisiva, en el programa 'Districte 8' de la televisió de l'Hospitalet, dimecres al vespre. Va ser una experiència nova, ja que malgrat els anys que fa que sóc periodista, mai no m'havia posat davant d'una càmera (excepte per fer una prova a TV3 que devia fer fatal, perquè no em van contractar).
El productor del programa em va escriure ahir per enviar-me aquest vídeo que ara us penjo i em va comentar que m'havia vist tranquil, còmode, i, segons diu, amb aplom i calma davant la càmera. Li he contestat que sí, que em vaig sentir molt còmode, perquè el seu tracte ho va facilitar, i la presentadora, Anna Martínez, em va fer sentir com si m'hagués vingut a veure ella a casa en lloc de ser jo el seu convidat.
La tele és un món apart, més complicat que la premsa escrita o la ràdio, requereix molts mitjans, i per a un convidat, no és arribar i moldre, com quan t'inviten a parlar a la ràdio. Si hi vas a cuinar, hi has de ser força abans per preparar tots els ingredients, fer-te una idea d'on seràs, com t'has de moure, passar per maquillatge (ni que sigui per treure els reflexos de la cara), etc.
A l'hora de la veritat, més val oblidar-te que hi ha tres càmeres enfocant-te, que potser hi ha algú que et mira en directe (els companys de feina eren tots davant la tele, sort que no ho sabia) i deixar-te anar, contestar el que et pregunten, explicar allò que saps i intentar comportar-te com si, efectivament, rebessis una amiga a casa que vol que li expliquis com preparar un parell de receptes. I que surti el que surti, que tal dia farà un any i potser no serà l'última vegada.

Per cert, que sembla que no tingui importància, però vaig fer dues receptes 'fredes' perquè no hi ha fogons a l'estudi: aquesta petita delícia del 2008 i l'amanida d'albergínia amb verdures en conserva d'aquest estiu. Si us interessen les receptes, les trobareu clicant sobre els noms. Si voleu veure el vídeo, cliqueu sobre la imatge.

21 comentaris:

  1. He vist el video aquesta tarda a través del facebook i és envejable la desimboltura que tens davant la càmara! A nosaltres també ens hi van convidar i no ens ho vam veure en cor, això de parlar en públic no és lo nostre... la ràdio és una altra cosa!
    Tu has estat fantàstic!
    Una abraçada
    Sandra

    ResponElimina
  2. Manel lo que se perdio TV3 no llamandote,estas muy bien no te impresiona la camera y estas natural como eres yo no `podria
    felicitats

    ResponElimina
  3. Ho has fet molt bé, amb naturalitat i senzillesa.
    El pròxim pas, directe a TV3 .
    Molta sort!!!!!

    ResponElimina
  4. Bravo, bravo i bravo pel cuiner més mediàtic de la tele!! El meu preferit! Has d'insistir que et fitxin, que ho fas molt bé. Petons

    ResponElimina
  5. Aquest és el primer gran pas! Quina soltura has demostrat per no tenir experiència davant la càmara
    ;)

    ResponElimina
  6. Manel,
    Ets un crac, ningú diria que es la primera vegada que fas una recepta en directe per TV. I està clar que no es el sol fet de fer l'amanida, sinó que el realment difícil es explicar las particularitats i com utilitzar cadascun dels ingredients, que a priori sembla molt fàcil però que amb tres càmeres al davant ja no ho es tant.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. s'ha de començar per algun lloc, no? d'aquí a TV3!!! ;P petonets

    ResponElimina
  8. Tito Manué, peazo artista, per la tele se't veu més prim!
    Martines.

    ResponElimina
  9. Sembla que ho hagis fet tota la vida! Estic d'acord amb el comentari del productor del programa ;)
    Aquestes tartaletes passaran a la història, je je je... Felicitats!!!

    ResponElimina
  10. tot un professional !!! ho has fet molt be , felicitats

    petonets

    ResponElimina
  11. Es nota que ets un professional de la comunicació!!!! ja,ja,ja... m'ha agradat molt el programa, les receptes i la teva desimboltura!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Moltes felicitats Manel, ho has fet molt bé! amb serenitat i naturalitat, s'ha de ser molt valent per posar-se davat les càmares! però a la vegada deu fer molta il·lusió també oi? aquesta petita delícia m'ha encantat, de vegades em faig pizza margarita amb melmelada de tomàquet enlloc de salsa de tomàquet... i és que la combinació amb el formatge és realment això: una delícia!!

    ResponElimina
  13. moltes felicitats.....quina gràcia veuret

    ResponElimina
  14. Ets tot un profesional, sembla que l'hagis fet tota la vida!! M'ha encantat!! Felicitats.

    Núria

    ResponElimina
  15. Manel, tal com ho expliques sembla que sigui fàcil fer, no una, sinó dues receptes davant tres càmeres!! Però jo crec que no! Tot el contrari! I el que et va dir el productor, jo també ho penso... se't nota. Enhorabona per aquest fantàstic debut!
    Petons!

    ResponElimina
  16. Comparteixo el que diuen... Naturalitat i com si fos una cosa habitual.

    Mlt be..!!

    ResponElimina
  17. moltíssimes gràcies a tots, agraeixo molt les vostres paraules tot i que sé perfectament que si us fes cas i me n'anés a tv3 a fer un programa de cuina, em farien fora a puntades de peu, però els vostres comentaris em satisfan més que si hagués conseguit el 100% de share.

    ResponElimina
  18. Millor que l’Arguiñano, te’n vas sortir molt bé, avia’m si en fas un setmanal.
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. ets un catacrak

    medioatigastronómic!! i asobre has fet les meves esbargínies de la meva ànima ! hum les torno a fer aquesta stmana!! una delícia...i jiji tb ha sortit la crema llenties en portada del bloc!

    envejo la teva tranquiliat i el teu parlar tranquil!

    Àfrikaa

    ResponElimina
  20. si senyor!!... tot un crack mediatic !!

    ResponElimina
  21. Felicitats Manel, ets un magnific comunicador.
    Sembla que ni veias les càmares, amb una grand naturalitat.
    Altre vegada felicitats.
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte