dimarts, 17 de març del 2009

un any i tres-cents articles després

L'11 de març, dimecres passat, aquest bloc va complir un any, però se'm va passar la data. I això que fa més d'un mes que tenia escriu aquest article d'aniversari. En recordar-ho dissabte, em va saber greu, i vaig pensar deixar-ho estar i passar de llarg l'aniversari, però tenia ganes de dir aquestes coses i al final he decidit deixar-les aquí per si algú les vol llegir.
L'11 de març de l'any passat tenia la baixa laboral, anava cada dia a rehabilitació i estava a l'espera d'una tercera operació al colze per intentar arreglar el que la fatalitat i uns metges no prou competents havien espatllat. Tenia molt de temps lliure i trobava a faltar el meu ofici d'escriure, i com que moltes coses no les podia fer, em passava força hores a la cuina. Feia molt poc que havia començat a visitar blocs de cuina i havia descobert, com deia en el primer article, la "carta... d'intencions", la generositat de molta gent que dedica el seu temps a cuinar perquè en gaudeixin els altres, i que gràcies a internet havien trobat una manera de fer participar moltes més persones d'aquesta seva afició. Aquell 11 de març, al llit, amb l'ordinador a sobre les cames, sense haver-m'ho proposat abans, em vaig trobar xafardejant com es feia un bloc i començant a omplir el formulari per tenir-ne un de propi. Quan va ser l'hora de posar-li un nom vaig haver de decidir de què volia parlar, i em vaig decidir per la cuina, perquè m'agrada molt, però no més que altres coses. I sense tenir ni una fotografia ni un article. Per això vaig improvisar aquella carta d'intencions a les onze de la nit, perquè em semblava molt 'cutre' encetar un bloc en el qual no hi hagués ni un article.
L'endemà, vaig improvisar un altre article explicant com i on m'agrada fer la compra; es deia "primer, anar a comprar", perquè encara no tenia res preparat: no va ser fins el dia 13 que vaig publicar les primeres receptes i les primeres fotos: dos entremesos consistents en botifarra negra amb anxoves i uns rotllets de salmó farcits de formatge d'untar enriquit amb diversos sabors.
Des d'aleshores he publicat prop de 300 articles més, la majoria receptes; però no només això, de tant en tant m'agrada deixar anar una opinió o un consell, o ensenyar com canvia el paisatge del meu poble quan neva, per exemple. Els primers mesos penjava un "post" cada dia, però quan vaig tornar a treballar vaig espaiar una mica els articles i ara en publico un cada dos dies, a vegades més sovint. Suposo que això fa que sigui més difícil seguir aquest bloc que si publiqués una cosa cada setmana, però la veritat és que fins ara no m'he trobat mai sense material; al contrari, sempre tinc entre quaranta i cinquanta articles començats o a punt de publicar.
En aquell primer article en forma de carta d'intencions, deia sobre aquest bloc que "espero que a algú li pugui interessar, és l'única cosa a la qual aspiro".
No aspirava pas a gaire, per això la resposta m'ha satisfet tant. El comptador de visites en registra més de 63.000, que per a mi és una bestiesa; més tenint en compta que no el vaig posar fins al cap de tres mesos. Seria una xifra molt freda si no fos perquè un altre comptador registra prop de 3.000 comentaris, és a dir, més de deu per cada entrada de mitjana. I gairebé tots aquests comentaris tenen un nom i una cara. És la cara de gent que he anat coneixent durant aquest temps a través de la xarxa o personalment en classes de cuina i trobades de blocaires, i amb molts crec que s'ha anat forjant una bona amistat que em satisfà i que espero saber conservar. També hi ha lectors anònims, que només deixen un comentari de tant en tant, o un sol cop, i que no tenen un bloc on poder saber alguna cosa més d'ells. I també n'hi ha que venen sovint i no deixen cap comentari, però sí el seu rastre, que tot sovint em permet trobar un nou amic que té una pàgina pròpia, no necessàriament de cuina, que m'ha posat entre els blocs que visita i recomana. Molts no m'ho diuen i no els ho puc agrair fins que ho descobreixo per altres vies.
Vull dir que aquesta eina magnífica que és un bloc et permet una infinitat de coses, la primera i principal, expressar les teves aficions i inquietuds, però també, conèixer altres persones amb les quals tens coses en comú, i d'altres que segurament són molt diferents però també els agrada el que expliques. I, així, una feina en principi solitària com és cuinar, i una altra encara més solitària (almenys en el meu cas) com és explicar-ho , es converteix en l'acte més multitudinari que fas al cap del dia perquè tens cada vegada més presents tots aquells que són a l'altra banda d'una línia ADSL.
Tot això només era per dir-vos, a tots els que veniu per aquí i em llegiu, que us estic molt agraït; quan vaig començar estant de baixa i amb la impressió que no s'acabaria mai el cercle viciós operació-rehabilitació-operació-rehabilitació, em vau ajudar a distreure'm de les cabòries que una situació així genera; ara, que ja fa mesos que faig una vida més o menys normal, m'ajudeu a superar les cabòries, a vegades pitjors, que a tots ens assalten cada dia, perquè l'ofici de viure no s'aprèn del tot encara que portis prop de cinquanta anys practicant-lo.
Vull dir que moltes gràcies per ser-hi i fer-me companyia, i espero que demà torneu malgrat aquest rotllo.
Foto d'internet.

41 comentaris:

  1. Manel, per molts anys!!!

    M´agrada llegir-te, veure les teves coses, el caire que li dones a tot, i sobre tot, el tracte que tens vers als altres, que per molts anys, poguem gaudir de la cuine i de tot el que ens ofereixes en el teu meravellós blog. Petons i gracies per ser-hi sempre. Salut!!!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu, perquè fas honor al nom del teu blog amb la teva generositat! I per molts anys!

    ResponElimina
  3. Manel, com podies deixar passar una data així?! PER MOLTS ANYS!!! :)
    Espero continuar-te llegint per molt temps! I gràcies a tu per a compartir amb tots nosaltres les teves receptes, opinions i vivències.
    Petons!

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats! i per molts anys que compartim aquesta fal·lera nostra! i la teva generositat!

    Petons!

    PD vaig llegir l'entrada del pernil però se'm feia tarda per deixar un comentari: genial el màster!

    ResponElimina
  5. PER MOLTS ANYS!!!!
    Clar que havies de fer un post per celebrar l'aniversari!!! Ja saps que la meva opinió és que els aniversaris s'han de celebrar a "lo grande" i tantes vegades com es pugi.
    Espero poder seguir gaudint de la teva generositat durant molt més temps, segur que demà et tornaré a visitar malgrat el rotllo d'avui :)))
    Felcitats i endavant!

    ResponElimina
  6. Mil felicidades,que importante es esta fecha, recibe todo todo mi cariño

    MUAC

    ResponElimina
  7. Manel, moltes felicitats per aquest primer any!

    Una abraçada ben forta!
    Beth

    ResponElimina
  8. Primer de tot, MOLTES FELICITATS!!!!!
    Que un any de compartir receptes és molt de temps, però pels que ens agrada llegir-te esperem que segueixis molts anys més mostrant-nos el que fas a la teva cuina.
    pt!

    ResponElimina
  9. Sembla que us vau posar tots d'acord per aquestes dates perquè, tu, els cafeters, la Nuria, l'enric.. i no se si em deixo algun més...
    Moltes felicitats per haver creat un espai de cuina i reflexions que emplena als amants de la bona vida, tant culinària com personal i et desitjo que et duri tant temps com la disfrutis i a tu t'ompli també.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Hola Manel!
    Coincideixo amb tu i amb tothom que ja t'ho ha dit: no havies de deixar passar aquest aniversari. Aquest post s'havia de penjar.

    Moltes felicitats, un any no és pas poca cosa. I més al ritme que tu publiques! De l'altra, moltes gràcies per tot el què ens has ensenyat. Ja saps que a casa ets tot un referent, gairebé un mite viu! ;-)

    Com diu la Mar, no podies trobar un nom més addient per al teu bloc...

    Salut i per molts anys més!

    ResponElimina
  11. Un novata a la blogesfera com jo et felicita, el teu blog és interessant tant si són receptes com si són articles d'opinió.
    Felicitats per aquest primer any al ciberespai gastronómic.

    Mar

    ResponElimina
  12. Manel,

    No podies deixar passar per alt una data com aquesta. Que per molts anys poguem seguir gaudint dels teus "generosos" arrossos (dels quals ja saps soc un incondicional) i de totes les opinions que has anat deixant amb la sinceritat que et caracteritza.
    Unba abraçada ben forta i fins molt aviat.

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats per aquest primer any!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    I gràcies a tu per compartir tantes receptes i tan bones!!

    ResponElimina
  14. Felicitats tito Manolo!!!!!!!
    ja fa un any, i veig que amb l'edad cada dia t'enrotlles més!
    a cel.lebrar-ho.

    ResponElimina
  15. Hola,

    acabo de descobrir el teu blog -via el de l'Àlex Santos- i em sembla una petita joia, de veritat.

    Moltes felicitats.

    ResponElimina
  16. Manel, els cumpleanys és tenen que celebrar, son molt importants, per altra banda has de saber que per a mi és un plaer entrar a visitar-te , em sento molt a gust dins la teva cuina.
    Petons i per molt anys!!!!!

    ResponElimina
  17. Manel, moltíssimes felicitats!!!!! Un any!!! Que això sigui l'inici d'un llarg camí...nosaltres estrem aquí per llegir-te i gaudir del teu blog!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  18. Gràcies i felicitats! Quina sort varem tenir que enyoressis escriure...

    ResponElimina
  19. Manel,
    PER MOLTS ANYS!!
    Encara que els moments de l'inici no fossin els millors has aconseguit un "producte" d'alta qualitat i un grup de seguidors fidels que aquí estarem per celebrar el segon, el trecer, i tots els que convinguin!!!!!
    Segueix així
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. Per molts anys! Jo no tinc bloc perquè tinc la sospita que em sentiria massa pressionada per "haver" d'escriure amb una certa regularitat, per això reconec el mèrit que teniu els que ho feu, i, i a més a més, amb tant bon criteri, gust i generositat.

    Marta F.

    ResponElimina
  21. Felicitats Manel:

    Jo també t'he descobert a través del Santos i haig de reconèixer que he adaptat un parell de receptes teves per sorprendre els amics.

    Per molts anys!

    ResponElimina
  22. Per molts anys, Manel!
    Déu n'hi do, quin any més fructífer, i gens avorrit, perquè passes d'un tema a l'altre i sempre ens sorprens!
    Som nosaltres els que t'hem d'agrair tot el que aprenem al teu bloc.
    Així doncs, no pateixis, que seguirem fent-te companyia!

    ResponElimina
  23. Ostres!! Un altre que fa 1 any!! Felicitats Manel!!!! I que per molts anys continuis compartint les teves receptes, els teus arrossos, els teus màsters de pernils...amb tots nosaltres!!!!

    ResponElimina
  24. Manel això té molt mèrit, tot un any de bloc és una fita que no sé si nosaltres assolirem.
    Per molts anys!

    ResponElimina
  25. Hola Manel el Generós! Els teus amics vermells estan molt i molt contents amb aquest primer aniversari!
    És un plaer llegir cadascuna de les entrades que fas, i sobretot les teves receptes!
    Moltíssimes gràcies per compartir el teu temps amb nosaltres! Un plaer seguir-te.
    Per cert, aquest any ja n'hem passat de coses tots plegats, oi?
    Muac

    ResponElimina
  26. felicitats Manel!!!!
    diumenge vaig ser a Caldes de Monbui...feien una fira..hi vaig comprar una forquilla de boix...l'artesà em va explicar que venia de Castellterçol...li vaig demanar si coneixia un bon cuiner aficionat que s'explicava molt bé per internet....
    jo no savia més de tu......

    ResponElimina
  27. Per molts anys Manel, tots os hi varau posar més o menys al mateix temps, oi?
    Felicitats.

    ResponElimina
  28. Jo soc d'aquelles persones que normalment no deixan comentaris però ho llegeixen quasi tot (de cuina, es clar) que pasen per els blogs com fantasmes que absorveixen informació. Gràcies per nodrir la nostra curiositat i dedicar temps i esforç. Castellterçol no es pas gaire lluny ...

    ResponElimina
  29. Com diu la Maria, sembla que ens vam posar d’acord molta gent en un mateix espai de temps per obrir les nostres particulars finestres i portes per a tots aquells que volguessin passar o, simplement, mirar, ja que no tenim res a amagar i sí, en canvi, molt a compartir.

    Moltes gràcies, Manel, per les teves aportacions i sempre ben cuidades explicacions, i que poguem gaudir de la teva generositat durant molts anys més!

    ResponElimina
  30. Moltes Felicitats Manel!!

    A mi, que soc un negat a la cuina, fas que fins i tot m'interessi.
    Els teus articles destilen la mateixa adrenelina que traspues quan estas preperant un xeflis a casa teva, que per cert, és tot un espectacle.

    De la colla ciclista,

    Manel C.

    ResponElimina
  31. FELICITATS¡¡¡¡¡¡ Manel es un plaer vindre sempre al teu blog.
    Besets

    ResponElimina
  32. Per molts anys un cop més!
    I si et passes pel meu bloc, veuràs que hi tens una cosa. Gràcies.

    ResponElimina
  33. Benvolgut Manel,

    Moltes Felicitats per aquest primer any de vida. Es per mi un plaer venir a casa teva a divertir-me, a aprendre, a esbargir les preocupacions, a aillar-me i, en definitiva, a disfrutar a l'engròs.

    Salut
    Pepin

    ResponElimina
  34. benvolguts amics,
    perdoneu que aquest cop no us contesti un a un, però és que a tots us diria el mateix, als que fa temps que veniu i als que us incorporeu i heu deixat aquí el vostre primer comentari: moltíssimes gràcies per aquestes mostres d'afecte i simpatia. m'aclaparen una mica, de veritat, sou fantàstics i espero estar a l'alçada de la vostra generositat a l'hora de valorar aquest bloc.
    en el pròxim any no aspiro a guanyar més lectors, però sí que lluitaré per mantenir l'amistat de cada un de vosaltres.
    un petó i fins a sempre.

    ResponElimina
  35. Muchas Felicidades Manel!!!! Besos!!

    ResponElimina
  36. per molts anys i molts posts!!!!!

    un petó.

    ResponElimina
  37. Felicitats per l'any del teu blog!

    ResponElimina
  38. Felicitats, Manel
    Un anyet és poc en la vida d'una persona, però molt a la d'un blog i molt més amb el ritme tan alt que tens de publicació, gairebé diari.
    Espero que continuïs molts anys més inspirant a tots.
    Una forta abraçada d'un encara novell en això dels blogs.
    Jose

    ResponElimina
  39. Estimat Manel, encara que arrivi una mica tard per la felicitació...igualment vull fer-te arrivar la meva sincera felicitació, per aquest bloc on comparteixes amb nosaltres receptes, vivències i molta generositat!! Em sento molt feliç de ser una de les persones que ha tingut l'oportunitat de conèixer-te en aquestes fantàstiques quedades i classes de cuina que hem compartit i considerar-me amiga teva. Ja saps lo molt que m'agraden les teves receptes i com ens ho fas arrivar, es nota que lo teu es escriure...amb lo molt que em costa a mi...jeje.

    Petons, una abraçada i llarga vida al teu bloc!!

    Núria

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte