dijous, 18 de setembre de 2008

sopa freda de tomàquet amb oli d'alfàbrega

S'acaba l'estiu i resten al calaix receptes de temporada que perdran el sentit si no els dono sortida aviat. Com aquesta sopa freda de tomàquet, que la meva dona va veure dies enrere al diari i em va demanar que l'hi preparés, amb un resultat més satisfactori per a mi que per a ella.
La recepta es pot despatxar en poques línies
: ratllem o triturem uns tomàquets vermells, colem el resultat perquè quedi una sopa ben fina, la condimentem amb sal i pebre blanc i la guardem a la nevera fins a l'hora de servir. Mentrestant, posem a la batedora un manat de fulles d'alfàbrega i oli d'oliva, triturem tan bé com puguem i salem una mica.
A l'hora de servir, amanim la sopa de tomàquet amb l'oli d'alfàbrega i guarnim amb unes fulles de la planta que haurem reservar. Més simple, impossible, i tampoc més gustós.


11 comentaris:

  1. Quina delicia amb tan pocs ingredients!!!!!
    Aprofitaré la mica de caloreta que fa per fer-la.

    ResponElimina
  2. Con la foto has conseguido captar perfectamente el color y la textura...

    Enhorabuena

    ResponElimina
  3. Manel, ens agrada molt anar a dinar arròs negre al restaurant Can Pintxo de Barcelona, abans de l'arròs i per preparar bé l'estòmac sempre ens demanem una sopa freda com la teva.
    Enhorabona.

    ResponElimina
  4. Que senzilla, i realment és per aprofitar els tomàquets que et queden madurs.
    Manel, si la faig amb tomàquets del benach quedarà dolceta i bona,mmm!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. A part de bona, aquesta sopa és una injecció de vitamines que va directe a les venes! Cal aprofitar les últimes calors per fer aquestes receptes fresquetes i delicioses...

    ResponElimina
  6. dolorss, aprofita la caloreta perquè em sembla que ja s'acaba.

    su, te agradezco mucho el comentario porque sé que las fotos son muy importantes para ti y en tu blog.

    parella vermella, mai no havia dubtat del vostre bon gust, i cada dia n'estic més convençut.

    dolça, ja m'estàs fent enveja amb els tomàquets del benach; avui he sentit per la ràdio un veí teu que també en cantava les excel·lències a la carme ruscalleda.

    gemma, téns tota la raó, i ara que encara es troben tomàquets bons, cal aprofitar-ho.

    ResponElimina
  7. Ostres tu, com dius tu, més fàcil impossible. Però encara que sencilla ha de ser molt bona. Tomàquet i alfàbrega, bona parella.

    Salut!!!!!

    ResponElimina
  8. Senzill, ràpid i saborós què més demanar? La faré aquest dissabte, m'han regalat uns tomatitos raff fantàstics i acabaran en la teva recepta.

    canela

    ResponElimina
  9. olletes, efectivament, el tomàquet i l'alfàbrega fan una parella excel·lent, en aquest cas també.

    canela, em sembla que dissabte tornarà a fer sol aquí al vallès, de manera que passarà molt bé. que vagi de gust!

    ResponElimina
  10. El perill d'aquesta sopeta -que la faré, no et càpiga dubte-, és que l'hauré d'acompanyar amb trossets de pa..., per no ennuegar-me, eh? ;)

    ResponElimina
  11. Deliciós! M´encanta. Et robo la idea, sembla bonníssim, i a més molt fàcil.
    Saluts i felicitats per el teu blog.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...