Amb una broqueta de fusta o metàl·lica i quatre ingredients comptats es pot sortir del pas a l'hora de fer un àpat ràpid de preparar i de menjar. Només cal posar-hi imaginació i provar les diverses combinacions que podem fer amb coses que solem tenir a la nevera. Com que jo en faig sovint, us les aniré explicant. Les últimes les vaig fer amb sípia i verdures.
Hem de tallar a trossos més o menys proporcionals xampinyons, ceba tendra, pebrot verd i el cos de la sípia, enfilar els ingredients en l'ordre que més ens agradi i posar les broquetes a coure a foc fort sobre una planxa o una paella antiadherent, amb una mica de sal i un raig d'oli. Jo vaig fer servir oli macerat amb all i julivert, per donar-li aquell gust de la sípia a la planxa tradicional, i no s'ha de coure gaire estona perquè els cefalòpodes, en general, volen o bé una cocció curta i ràpida, o una cocció llarga i lenta; un entremig deixa la seva carn dura i eixarreïda.
Tan senzill i tan bo.
ResponEliminaUn àpat de dissabte, ràpit i sense feina.
Petons
Manel, què bona barreja és aquesta. Jo també "netejo" la nevera fent broquetes o barrejes en el wok i surten fantàstics. M'apunto aquesta teva.
ResponEliminacanela
Manel : de las cosas mas ricas que puede haber ¿verdad?
ResponEliminaQué ricas brochetas!!!!!!! me encantan!!!!!! Besos!!!
ResponEliminaQuina gràcia això de l´all i julivert ,si hi ha una cosa que em treu de polleguera és demanar una carn a la brasa, sobretot conill,que m´encanta i m´hi posin all i julivert, però una sípia sense aquest sabor tan tradicional no és mai lel mateix , les brquetes són bones, senzilles ,agraïdes i pràctiques oi?
ResponEliminaQue maques t´han quedat!
En quan a les recomanacions quan vulguis.
Que n'és de bo i sa aquest pla que ens presentes. Manel! Tot i ja fa dies que et vas reincorporar a la feina, veig que no has baixat el ritme! ben fet!
ResponEliminaUna abraçada
Un obre la nevera, mira el que hi ha i am una mica d’imaginació i un pal, es munta un plat d’allò mes bo!!!!
ResponEliminasi senyor, estic d'acord...és un tema d'imaginació, combinar alguns ingredients, sempre en tenim per la nevera, i les coses, ben col·locadetes sempre venen més de gust!
ResponEliminaque mones t'han quedat i que fermes! quina bona manera de fer dissabte a la nevera!! m'apunto!
ResponEliminadolorss, efectivament un àpat de dissabte.. o de qualsevol dia amb més pressa.
ResponEliminacanela, estic veient en els comentaris que això de netejar la nevera fent broquetes està molt estès.
su, estoy de acuerdo, las cosas más ricas no siempre son las más complicadas ni caras.
salvia, me alegro mucho de que te gusten
mai, hi ha gent que no li agrada l'all i jo em pregunto, com fan la sípia?
quan faci una expedició enològica al priorat, ja t'escriuré per demanar consell.
rubén, em fa una mica de vergonya, però és que després de tornar a la feina vaig haver de fer les vacances, o sigui que aquest setembre encara he tingut força temps, però m'he anat dosificant per quan arribin les vaques magres.
xaro, estic totalment d'acord amb tu.
anna, a tu d'imaginació no te'n falta pas, i això de les broquetes se't dóna molt bé.
parella vermella, efectivament, per fer dissabte no hi ha com un bastonet de fusta i anar punxant...
dolorss, efectivament un àpat de dissabte.. o de qualsevol dia amb més pressa.
ResponEliminacanela, estic veient en els comentaris que això de netejar la nevera fent broquetes està molt estès.
su, estoy de acuerdo, las cosas más ricas no siempre son las más complicadas ni caras.
salvia, me alegro mucho de que te gusten
mai, hi ha gent que no li agrada l'all i jo em pregunto, com fan la sípia?
quan faci una expedició enològica al priorat, ja t'escriuré per demanar consell.
rubén, em fa una mica de vergonya, però és que després de tornar a la feina vaig haver de fer les vacances, o sigui que aquest setembre encara he tingut força temps, però m'he anat dosificant per quan arribin les vaques magres.
xaro, estic totalment d'acord amb tu.
anna, a tu d'imaginació no te'n falta pas, i això de les broquetes se't dóna molt bé.
parella vermella, efectivament, per fer dissabte no hi ha com un bastonet de fusta i anar punxant...
Natural i bo, i amb poca fèina, perfecte per a la cuina de cada dia. Gràcies Manel.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Manel,
ResponEliminaUn bon recurs pels sopars de cada dia, perquè no siguin avorrits.
Tu també has après bé la recomanació del David Lienas pel que fa a la cocció dels calamars o les sípies, eh?.
Fins aviat
Hola Manel, ja he fet un recorregut per casa teva, la veritat es que les broquetes son fantástiques i de la resta de les coses que has posat, una maravella, gracies i petons.
ResponEliminadolça, gràcies a tu per venir.
ResponEliminaglòria, és un pecat com cuinen en alguns llocs una simple sípia o uns calamars a la planxa, però deu costar d'aprendre perquè tampoc saben fer un bistec que no sigui com un espardenyot.
mome, ben tornada de les vacances, he vist que has tornat amb energia i ganes de seguir sorprenent-nos amb les teves receptes i el teu treball incansable.
Un amic que va fer de professor d'espanyol a la Xina em va portar uns palets llargs que, la veritat, no sé què fer-ne. Provaré això de les broquetes quan vegi a plaça aquelles sípies negres que tant m'agraden.
ResponEliminaAixò t'ha quedat boníssim. A més, superfàcil! Enhorabona.
ResponEliminaenric, aprofita els palets llargs per a fer broquetes amb qualsevol ingredient, com unes sípies netes; les magnífiques sípies negres que trobes a la plaça jo les faria servir per a un plat de més "enjundia", com un arròs, blanc o negre.
ResponEliminafrancesc, efectivament, les broquetes són bones i fàcils de fer.