dimecres, 11 de febrer del 2009

coca de pasta de full amb formatge, sobrassada i ou de guatlla

Potser recordeu que no fa massa que vaig descobrir les virtuts de la pasta de full, i des d'aleshores l'he anat utilitzant periòdicament amb més o menys èxit, en pastes, coques salades i dolces, etc. La darrera coca salada que he fet és aquesta, que combina diversos ingredients amb un resultat prou agradable.
No és pas difícil de fer, especialment si fem servir la pasta de full que venen ja preparada, tot i que es pot fer a casa seguint aquest esplèndid tutorial de la Su.
La làmina de pasta de full es talla en quatre trossos, es pinten amb ou batut els quatre costats de cada quadrats, i es doblen mig centímetre cap a dintre, com si féssim un quadre. Pintem amb ou els quatre costats doblats, punxem l'interior amb una forquilla i posem a coure al forn amb el gratinador parat, perquè no es cremi. Al cap d'uns cinc minuts, traiem les coques i procedim a farcir-les, posant al fons de cada una un tall de pernil dolç tallat a la mida. A sobre, hi posarem una llesca de formatge, en aquest cas de formatge de cabra semicurat, i dibuixem un cercle amb sobrassada. A l'interior del cercle, hi posem un ou de guatlla, salem una mica i ja podem tornar a enformar uns minuts més, engegant si cal el gratinador perquè la pasta quedi daurada.

23 comentaris:

  1. Manel, aquest és més sofisticat que el que faig jo... una servidora fa una llesqueta de pa i la fregeix (o torra) l'unta bé amb sobrasada i al damunt hi posa un ou de guatlla fregit. Acabadet de fer, està boníssim.
    Ara, aquest teu em supera!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Mandame una please
    Estas que te sales...

    ResponElimina
  3. Serà senzill, però no per això deixa de ser bo!
    Tot i que jo no hi posaria la sobrassada, je je je... ;)

    ResponElimina
  4. Manel, quina coincidència i quina delícia!! Saps que dissabte vam menjar-ho però sense la pasta de full?!! :D

    ResponElimina
  5. Jo de gran vull ser com tu!! Ets un geni!

    ResponElimina
  6. Madre mía qué rico!!! Yo como Su, quiero una!!! (bueno, o dos....) Besotes!!!

    ResponElimina
  7. Les coses més senzilles a vegades són les més bones, oi???? Gran combinació!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  8. Apa...de règim total... això és un mallorquí amb ou inclòs.. Mmm,mmm, la sobressada calenta desfeta amb el formatge.. La meva propera entrada serà una amanida per compensar aquests bons excessos..

    ResponElimina
  9. Jo també sóc una fanàtica de la pasta de full! I aquesta recepta és fantàstica (però a mi fes-me-la sisplau sense la sobrassada)! Mmmmm!

    ResponElimina
  10. Verge de l'Empenta! quina salivera que m'ha entrat només de veure-la i recórrer als meus arxius organolèptics... Molt bona, sí senyor. Una abraçada

    ResponElimina
  11. Manel,
    Aquesta cau segur!! La sobrasada, els ous de guatlla, ... m'agraden molt. Pel meu gust particular, el pernil dolç m'hi sobra, però amb la resta d'ingredients en tinc suficient per gaudir-ne.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Umm jo també en voldria un tal qual l´heu preparat!!!!

    ResponElimina
  13. dolça, jo també faig "montaditos" amb ous de guatlla, ja ho saps, però com que tots em vau dir precisament que hi posàveu sobrassada, se'm va ocórrer fer-ho però amb més ingredients i sobre una coca de pasta de full, o sigui que en part també ets responsable d'aquesta coca :D

    su, un día te tomaré la palabra y te traeré personalmente a cuenca una de éstas (u otra).

    gemma, per sort gairebé en totes les receptes, els ingredients són de posar i treure a gust del cuiner!

    mercè, darrerament hem cooincidit ja amb moltes coses, i això que som a milers de quilòmetres!

    sara maria, sort que no em veu ningú, perquè em fas posar vermell :D

    salvia, hace muchos años que no voy a madrid, a ver si vou a aprovechar uno de estos pedidos para volver a visitar la ciudad ;D

    eva, tens tota la raó, no cal complicar-se sempre molt la vida (de tant en tant sí que ho fem, oi?)

    maria, ja saps que en aquesta cuina això del règim és tabú, ara, això sí, l'amanida per desengreixar i refrescar, que no hi falti mai.

    margarida, veig que ets com la gemma, poc amant de la sobrassada, no hi ha cap problema, la cuina s'ha d'adaptar sempre als comensals.

    lúculus, celebro molt que t'agradi i que tinguis tan bona memòria al paladar!

    josep, de fet el pernil dolç no hi aporta gaire, li vaig posar més que res perquè fes de 'catifa' per contenir el formatge, que es fon.

    maría josé, moltes gràcies per la visita i celbro que no siguis dels que els sobra alguna cosa.
    fins aviat!

    ResponElimina
  14. Ummm... boníssim!!!! Tinc pasta de full al congelador i no sabia ben bé què preparar, m'has donat una idea estupenda!
    pt!

    ResponElimina
  15. Hola Manel!!, a mi m´encanta, encara que diguis que es senzill, aquestes coses em perdem, vai a donar una volteta, que haig de possar-me una miqueta al dia, petons.

    ResponElimina
  16. Jo la faig com la Dolça, però la pròxima vegada la faré així, queda molt més ben presentada i segur que molt més bona.
    Ptnts

    ResponElimina
  17. Manel, un entrant de cinema, la combinació és perfecta i amb la pasta de full un passote!! petons noi!

    ResponElimina
  18. eva, això de poder tenir un pasta de full al congelador per a qualsevol moment que ho necessitis, és un gran invent i a vegades et resol un sopar en un moment, oi?

    mome, senzill no vol pas dir dolent, a mi també em perden aquestes coses encara que portin massa d'això o massa d'allò, la veritat és que no he nascut per fer règim!

    xaro, si t'agrada la pasta de full, així queda molt bé, però hi ha gent que no li agrada i prefereixen una bona llesca de pa (com la meva dona, per exemple).

    parella vermella, sempre tan amables, us ho agraeixo ;D

    ResponElimina
  19. Quina coca més bona, visca la sobrasada i la pasta de full, combinen a la perfecció, no? Salut!!!!!

    ResponElimina
  20. Ostres!! Una combinació excel·lent!!! Ma mare s'ha passat pel teu blog avui i s'ha quedat meravellada amb aquesta entrada!! Ara m'ho comentava per telèfon! Segur que ho probem de fer en algun sopar!

    ResponElimina
  21. olles, tens tota la raó, la pasta de full i la sobrassada combinen molt bé, de fet m'encanten aquelles pastetes per picar de pasta de full amb sobrassada. salut!!

    myriam, moltes gràcies per la propaganda, i digues-li a la teva mare que estic molt content que hagi vingut i us espero a les dues sempre que vulgueu.

    ResponElimina
  22. La pasta de full té moltíssimes prestacions, per a plats dolços i salats, com el que va ensenyar la Carbó. Aquest amb sobrassada i ous de guatlla és moooolt apetitós! una abraçada.

    ResponElimina
  23. anna, la veritat és que la pasta de full cada dia m'agrada més dolça i salada, seguirem provant les seves possibilitats.
    fins aviat!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte