dissabte, 21 de març del 2009

wok & roll (8)


chow mien (fideus xinesos amb verdures)

Fa dies que no poso receptes fetes amb el wok, que no vol dir que aquest reposi al fons del rebost. I una de les millors aplicacions del wok és, sens dubte, l'elaboració de plats amb verdures, que queden cruixents i conserven les seves propietats gràcies a una cocció curta.
El chow mein és un plat de fideus xinesos de blat (mein) generalment amb verdures, tot i que també s'hi posa a vegades carns blanques o gambes, per exemple. Aquest el vaig fer només amb verdures.
Els fideus es poden comprar en supermercats asiàtics i fins i tot en algunes cadenes de supermercats d'aquí, i en el paquet solen indicar que són per a 'chow mien". S'han de coure prèviament durant uns minuts, pocs, i després se salten al wok amb les verdures. Aquestes es posen primer amb el wok amb una mica d'oli calent, tallades en juliana, només uns minuts, fins que perden la rigidesa, s'hi afegeixen els fideus, un bon raig de salsa de soja, dues voltes per escalfar els fideus i ja es pot servir. Per donar-li un toc diferent, podem fregir les verdures amb oli de girasol barrejat amb oli de sèsam, o bé utilitzar olis ja preparats per cuinar al wok, que també solen portar aquests dos tipus.
En aquest cas, les verdures que vaig fer servir eren ceba, imprescindible, pastanaga, carbasssó, tot tallat en juliana, xampinyons laminats i bròquil prèviament escaldat durant dos minuts.

12 comentaris:

  1. Ostres que bé i que bona i sana (com tot el que fem amb el wok) és la recepta, la faré pq tinc un wok sub productiu ... el fem servir poc i la veritat és una pena
    Petonets
    mar

    ResponElimina
  2. Aissss....jo no tinc wok...és una de les coses que m'agradaria tenir però ocupa una mica...jejeje!!! Quina pinta que fan aquests fideus ple de colors!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Jo tampoc tinc wok. I ja tinc ganes de comprar-me'l. Aquests fideus els he vist en un super d' aquí.
    ptns

    ResponElimina
  4. Jo no fa massa que el tinc el wok i encara estic experimentant amb ell. Però vaig fer un faltejat amb calçots al wok que us el tinc de posar pq es una enveja de veritat!!

    Records

    ResponElimina
  5. Com és que has canviat el títol, no era wok and roll?? oi? Fa poc que em descobert aquest tipus de pasta, i em penso que la prefereixo a la de tota la vida, és tan bona...

    ResponElimina
  6. Manel,

    El plat sensacionalment senzill (és el que m'encanta). De totes maneres, si no fos aixì, només per les similituts fonètiques-musicals, ja tindria tota la meva simpatia.
    Com sempre, faig l'onada davant dels teus plats. Felicitats.

    ResponElimina
  7. Aquesta és una bona recepta!
    Estic amb els vermells, aquesta pasta és molt bona!
    Petonet.

    ResponElimina
  8. Aquests fideus tenen una pinta deliciosa i sembla un plat molt saludable. Ho haurem de provar...
    Per cert, moltes felicitats pel primer anyet de la criatura!!! Esperem que en compleixi molts més i que els puguem gaudir plegats.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. mar, el woc ha d'anar sempre roent, va molt bé per fer plats ràpids i sans, amb molta verdura, ja veuràs com t'agradarà.

    eva, aquest saltat el pots fer amb una paella normal una mica alta, potser no quedarà exactament igual perquè el wol té unes parets primes que el fan escalfar molt i molt ràpidament, però segur que et queda bo igual. i sense perdre més espai :)

    anna, ja li he dit a l'eva que ho pots fer de manera semblant en una paella, i si mires els comentaris, hi ha altra gent que troben molt bons aquests fideus, i són molt ràpids de coure.

    anna, això dels calçots al wok ho vull veure aviat, segur que estaran boníssims, perquè el porro o la ceba tendra hi queden perfectes.

    parella vermella, gràcies per l'avís, havia estat un lapsus que ja he corregit, no és que hagi canviat el nom de la secció.
    i estic d'acord que aquests fideus són molt bons, i molt ràpids de coure!

    josep, tu ho has dit, és senzill i ràpid, però realment recomanable. us vam trobar a faltar divendres, però ja he vist que ereu de cap de setmana i segur que ha vlgut la pena.

    illeta, celebro que t'agradi, la veritat és que aquesta pasta dóna molt de joc fent algun canvi cada vegada.

    anna, moltes gràcies, espero que el pròxim aniversari seguim en comunicació i en puguem veure de tant en tant.

    ResponElimina
  10. Manel, aquest plat és dels plats xinos que més m'agrada!! I aquests fideus són mooolt bons! Llàstima que no tingui wok. :(

    ResponElimina
  11. Manel, ja saps que jo m'apunto al wook de seguida!! Sempre em ve de gust un plat d'aquest tipus!!

    ResponElimina
  12. mercè, és igual que no tinguis wok, amb una paella una mica alta i el foc ben fort no queda pas malament el saltat.

    núria, ja ho saps, fideus, verdures i soja, fàcil de fer i de digerir, i ben sa.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte