divendres, 28 de gener del 2011
amanida de pinya amb ruca i parmesà, fruita vermella i una vinagreta especial
Què hi ha més semblant al tòpic del nen amb sabates noves? Un afeccionat a la cuina amb plats nous! El cap no para de donar voltes pensant com omplir-los de bons aliments, salses, condiments, color i volum per degustar, per fotografiar i per compartir. Per gaudir amb i en tots els sentits. És l'autèntica febre del cuiner-gastrònom-blocaire.
D'aquesta febre va néixer l'amanida d'avui, una amanida de les que a mi m'agraden, amb molts elements i contrastos: de gust, de color, de forma, de textura... i senzilla de fer.
Només hem de tallar pinya fresca a làmines ben fines en forma de mitja lluna, i posar-ne tres o quatre a cada plat encavalcades cadascuna amb la precedent. A sobre hi posem un grapat de fulles de ruca (a mi m'encanta pel seu gust amargant que contrasta amb la dolçor de la fruita, però també es pot fer amb herba dels canonges, o una barreja de brots tendres) i uns encenalls de parmesà.
Per sobre i al voltant hi posem la fruita vermella, la que tinguem més a mà: gerds, nabius, móres, cireres, grans de magrana... Com que en aquesta època costen una mica de trobar, les podem fer servir congelades, que són bones i accessibles.
Per amanir l'amanida, que sinó ja no ho seria, vaig fer una vinagreta amb un vinagre poc habitual, comprat a la botiga sueca d'Ikea, de poma amb suc de nabius vermells, molt adequat per a aquest plat. El vaig barrejar amb oli d'oliva, sal i pebre blanc, en proporció oli-vinagre de 3/1. També quedaria molt bé amb vinagre de mòdena, més dolcenc, però aquest vinagre amb nabius li dóna un toc original de gust i de color.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Una amanida ben capritxosa i ben bona. Serà que estrena un plat ben xulo i està la mar d'ufanosa...? Són boníssims aquests contrastos i desconeixia per complet aquest vinagre... la propera vegada que vagi a l'Ikea me'l miraré amb mols bons ulls ;)
ResponEliminaEn prenc bona nota!
Besades
Bon dia Manel,
ResponEliminaUna amanida plena de contrastos . Jo tampoc conec aquest vinagre, el provarem! Gràcies,
Una amanida amb fruita, o sigui una amanida de les que m'agraden!!
ResponEliminaAquesta vinagreta realment crida l'atenció, la propera vegada que hi vagi igual m'emporto una (sempre que el preu sigui raonable, es clar).
Els plats son guapos, ni rodons ni quadrats :)
Aquesta amanida ha de ser boníssima!! A mi també m'encanta omplir-les de fruita... i encara m'agraden més els vinagres diferents! Aquesta la faria amb un vinagre de gerds que tinc per l'armari que m'encanta!
ResponEliminaUn petó,
Sandra
Jo no sóc massa d'amanides però aquesta me la menjaria sense pensar-ho perquè el contrast ha de ser molt bó! Una presentació genial :)
ResponEliminaL'amanida té una combinació perfecta, jo també sóc de les que passa pels Suecs del Ikea, venent un xerop de fruits vermells que pre fer en vinagreta està bonissim.
ResponEliminaMuas!
Que bona aquesta amanida!!!! Jo no sóc gaire creativa amb això de les amanides; n'hauré d'aprendre de tu.
ResponEliminaI tens raó, això de la cuina ens regala molts bons moments!
Bon cap de setmana
Veig que no tens "secció" de vinagretes, és que a mi l'herba crua m'encanta, i provar distintes vinagretes també :) M'apunto aquest vinagre esperant la meva pelegrinació anual a la Me... ai, no a l'Ikea ;)
ResponEliminajo tinc a casa un vinagre de frambuesa, segur que quedaria bé oi?
ResponEliminael formatge parmesà a les amanides li dona un toc especial
bon cap de setmana!
Les amanides són en general humils, però són tan bones i sanes!
ResponEliminaEnhorabona pel blog.
La mama de: http://www.gustperlacuina.com
una amanida plena de contrastos i molt bona.Me agrada.Visita pendent a Ikea
ResponEliminabon cap de setmana
miquel
La ruca també és un dels meus verds preferits, pel seu sabor intens que em recorda el de les nous. I el toc de la vinagreta de nabius em sembla ideal! Ja ens has donat un motiu més per anar a Ikea!!!
ResponEliminaPetons!
La Taula d'en Bernat
original de principi a fi, incloent el vinagre "suec".
ResponEliminaQuina amanida més vistosa
ResponEliminamai l'he provat amb fruits vermells però ha de quedar de conya amb el parmesà i la rúcula.
fins aviat! ;)
Una amanida molt saborosa, exòtica y amb una combinació perfecte d'aliments. Amb una presentació exquisita.
ResponEliminaUna abraçada i bon cap de setmana
Quina amanida mes bona.
ResponEliminaSon de las que ami m'agraden.
Mol bo el contrats de sabor i colors.
Felicitats
estic molt content de com va quedar aquesta amanida, per això em satisfà tant que a vosaltres també us hagi agradat.
ResponEliminapels que m'ho heu preguntat, és clar que un vinagre de gerds també hi quedaria fantàstic, com si n'hi ha algun altre amb fruits vermells, que ho desconec.
Me l'apunto i ben segur que la faré aquestes festes!
ResponElimina