diumenge, 17 de maig del 2009

el principal aliment del món (23)



amanida d'arròs amb salsa rosa

Amb el bo que fa avui, probablement dinarem a la terrassa, i ja és hora de començar a fer plats d'estiu.
Només llevar-me, abans d'esmorzar, m'ha entrat la fal·lera de cuinar. Ahir al vespre vaig deixar un conillet macerant en oli i romaní fresc, amb una punteta d'all, però tenia ganes de fer una amanida. Per això he bullit arròs i l'he refredat i escorregut bé, l'he barrejat amb una salsa rosa feta amb maionesa, ketxup, una raig de suc de taronja i una mica de conyac, i l'he posat en un plat allargat. En lloc de barrejar-hi els ingredients, com faig altres vegades, els he posat per sobre: olives farcides, tronquets de cranc, pinya i, per acabar-ho de guarnir, uns trossets d'olives negres i uns tomàquets cirerols partits per la meitat amb un tros d'anxova a sobre.
A les deu ja tenia el dinar gairebé a punt, els dos plats reposen a la nevera, l'amanida a punt i el conill preparat per fer-lo a la xurrasquera.
Em sembla que tampoc no havia penjat mai un plat al bloc abans de menjar-nos-el.

20 comentaris:

  1. Manel, sempre hi ha una primera vegada per tot a la vida fins i tot de penjar el post abans de menjar l'àpat! Quina alegria poder inaugurar els menjar a la terrassa. Molts petons i que el sol us acompanyi.

    ResponElimina
  2. Si tens el dinar a punt, vol dir que amb el bon dia que fa sortiràs a pedalar una miqueta?. Van bé aquests plats que es poden deixar preparats per endavant, eh?.

    ResponElimina
  3. Manel, quin bon dinar!!!Segur que estarà boníssim i disfrutaran moltíssim...

    Núria

    ResponElimina
  4. Molt bé Manel, doncs bon profit!!!
    Jo també hi fet arròs, però calent, osigui amb peix per variar....
    u´et vagi tot molt bé.

    ResponElimina
  5. Així m'agrada , que siguis matiner!!!!

    ResponElimina
  6. Aquest plat crec que ara que fa bon temps...és el protagonista de moltes cases, oi?
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  7. Caram, Manel, com us cuideu... dinar a la terrassa, una amanida boníssima i un conill a la brasa... i de postres, què? Un pastís de can Miró? ;)
    M'alegro que hagis recuperat les ganes de cuinar!

    ResponElimina
  8. Uala! a nosaltres ens encanta menjar a fora de fet ja fa dos setmanes que el diumenge dinem a l'horta, tenim un "bido d'oli" partit per la meitat i amb unes potes de ferro i aprofitem el bon temps per fer brassa.

    El primer dia vam fer xai i avui entrecots, escalivada i amanides. No te res a veure amb el llarg hivern que mengem tot a la planxa i al forn i tencadets a dintre a casa.

    La setmana cabe igual ja començo a fer algun d'aquestos maravellossos arrossos d'estiu que van tant bé per la salud i són tant pràctics de preparar!!

    Records MAnel!!

    ResponElimina
  9. Ei MAnel, com es nota que arriba ja el bon temps i amb aquest les bones amanides. Com aquesta. Molt però que molt bona. Salut!!!!

    ResponElimina
  10. El bon temps s'ha d'aprofitar i menjar a fora és un luxe. M'ha agradat molt l'aspecte de l'amanida, com n'has disposat els ingredients. Salutacions

    ResponElimina
  11. Manel ets tot un expert en arrosos, i tots boníssims!

    ResponElimina
  12. Quin arròs més complert! I ideal per quan comença a fer calor.
    El que m'ha fet molta gràcia és el fet de coure el conill a la "xurrasquera". La meva sogra en té una i està encantada! Nosaltres a casa tenim una barbacoa elèctrica i la faig servir cada dia: pollastre, llom, botifarres... pebrots, albergínies,patates, carxofes... i el pa. Cada dia ens torrem el pa de l'esmorzar! Mengem moltes coses a la brasa, i a vegades per sopar, que ara ve un fill, que l'altre no sopa fins una hora més tard... encendre el foc de la barbacoa seria un pal, i aquesta barbacoa ens va fantàstica. Jo no sabria viure sense ella!

    ResponElimina
  13. Manel, quina presentació més maca. Segur que també estava boníssima aquesta amanida.

    Salut
    Pepin

    ResponElimina
  14. Caram Manel, amb un menú com aquest quina salivera em fas venir!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  15. Mira, sense encara sopar ni saber que faré de menjar, em fas entrar una gana, que ni t'ho explico... Que bo m'ha semblat aquest arròs.

    ResponElimina
  16. Bones receptes per aprofitar al màxim aquesta bonança que sembla que al final ha arribat ... fer els plats nomès llevar-nos i pasar tot el mati gaudint del temps ... no he posat mai suc taronja a la salsa rosa ¿¿?? no ho havia sentit mai ho probarem...

    petonets
    mar

    ResponElimina
  17. Quin menú tan bo i tan refrescant per quan comença a fer bo!. Ideal per menjar a fora. Deliciós.

    ResponElimina
  18. - Manel,si la llengua hem va agradar l´arròs amb múrgules he de dir que m´ha enamorat, quin aspecte tan bo que té! ja saps que tots els bolets m´agraden, però aquests....son una delicatessen i el combinat amb el llom i el peix ja la bomba! m´he aficionat a l´arròs i a casa al-lucinen amb mi.
    Les amanides fresquetes ara venen tant de gust oi? i aquestes agraden a tothom, tinc ganes de sortir ja a la terrassa però encara he de pintar eels mobles i no tinc temps, només em faltaba l´hort!
    Espero que estiguis millor d´ànim.
    molts petons estimat amic.

    ResponElimina
  19. Manel, com sempre molt, molt bé, aquests arrossos tan bons que ens prepares, jo sempre dic que amb el sol i el bon temps tot és maco, però la teva amanida, faria goig fins i tot enmig d' una tempesta!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  20. amics, celebro molt que us hagi agradat aquesta proposta. no us volia pas fer enveja amb això de la terrassa, però és que ja en tenia ganes de poder-hi fer un àpat després de tant fred, neu i pluges que hem tingut aquest any.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte