dimecres, 15 de setembre del 2010
coca fullada amb caramel de ceba, bolets i gambes
Al Pirineu ja es trobaven dies enrere els primers bolets, però sembla que la cosa s'ha aturat i, en qualsevol cas, encara no se'n fan a zones més baixes com on jo vist. Els micòfags, al setembre ja comencem a salivar pensant en la collita que s'acosta, i a falta de bolet fresc, escalfem motors amb bolets secs o congelats, que és com millor es conserven.
La mateixa tarda que vaig fer la sopeta de foie amb carxofes del darrer post, vaig preparar aquesta coca salada amb pasta de full; m'agrada provar la pasta fullada amb nous ingredients perquè és molt versàtil i generalment dóna molt bons resultats. Com aquest.
Per descomptat, la pasta de full no la vaig fer jo, que porta una feinada de por i al mercat n'hi ha de preparades que surten prou bé, com la clàssica del Lidl, bona i a bon preu.
Després de tallar a la mida i enformar les làmines de pasta de full convenientment punxades perquè no s'inflin massa, i retirades del foc abans no agafin color, es cobreixen amb una fina capa de ceba caramel·litzada, preparada com vaig explicar aquí, i a sobre hi posem els bolets, saltats amb oli en una paella, als quals haurem afegit al cap d'uns minuts les gambes tallades a trossos i haurem salpebrat el conjunt. No les deixem coure gaire perquè un cop muntada la coca, la tornarem a posar al forn perquè s'acabi de fer i s'enrosseixi la pasta de full, que podem pintar per les vores amb una mica d'ou batut o amb una mica d'oli d'oliva perquè quedi més brillant.
Els bolets, en aquest cas, eren congelats, lògicament de conserves Coll, una barreja amb força rossinyols i ceps.
Amb el temps que està fent, si ara venen pluges, sembla que la temporada micològica pot ser bona. A veure si estem de sort i els amics boletaires se'n recorden de portar-me'n!
400 articles
Un cop penjada aquesta entrada, m'adono que és la que fa 400 de les que he publicat des que vaig estrenar el bloc el mes de març de 2008. Calculo aproximadament els dies que han passat i i em surt que he publicat un article, entrada o post, com preferiu, cada dos dies i mig encara no, que no està pas malament del tot si tenim en compte les vacances, les parades forçades i les volgudes.
Ostres, tinc un parell d'arrossos per publicar i potser haurien estat una proposta més escaient per celebrar aquesta petita efemèride, però vaja, una recepta amb bolets també és prou significativa del tarannà d'aquesta pàgina.
Començo a preparar el post número 500!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Felicitats pel 400, és un núm. important!!!
ResponEliminaAquesta coca de bolets té una pinta boníssima. I la sopeta de l'altra dia ja la tinc a pendents que a mi les carxofes em perden i si a sobre les enriqueixes amb foie... Ara, després de teques com aquestes haurem de pedalar mooooolt, eh!!!!
PTNTS
Dolça
doncs si em poses una coca amb bolets i un arròs.....em quedo amb la coca.jiji
ResponEliminaFelicitats per el teu blog i segueix deleitant-nos amb les teves receptes
petons
Feliços 400 Manel!!
ResponEliminaTens raó: ja estic salivant tant per la coca com per la collita. NYAM!!
:DDD
Manel,
ResponEliminaFelicitats pels 400! n'esperem de moment 400 més, després ja tornarem a demanar-ne més.
Genial aquesta coca fullada, i amb la bona temporada boletaire, esperem coses delicioses els propers mesos.
Una abraçada
ai, potser hauria estat millor una amanida o un arròs per celebrar aquest dia.... felicitats!
ResponEliminauau, 400 posts!
ResponEliminamoltes felicitats i moltes gràcies! La veritat és que he aprés més dues coses, amb tu. Així que moltes gràcies per la teve generositat, mestre!
I a pels 500!!!!
Faré la recepta i em faré la xula amb ella :P Moltes felicitats pels 400 apunts! :)
ResponEliminaManel; PER MOLTS 400 MÉS.
ResponEliminaUna coca 400 també...
Salutacions a Castellterçol Manel¡¡
Ara que ve el temps dels bolets aquesta recepta ens vindrà molt bé! me l'apunto!
ResponEliminaEp!!!
ResponEliminaAquesta me l'emporto la combinació es perfecte, m'encanta.
Salut!
Una bona idea. Una coca de pasta de full, bonissima.
ResponEliminaBon cap de setmana!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Felicitats pels teus 400 posts!!! Aquesta recepta me l'apunte per a fer-li-la a la meua xica... Segur que triomfe!!! T'ha quedat que diu "menja'm!". Enhorabona.
ResponEliminaCom ens agrada el nom de: coca fullada... mmm, i tu que la omples de ceba, bolets i gambes és per treure's el barret!!
ResponEliminaFELICITATS pels teus 400.
ResponEliminaI m'apunto la recepta que ha d'estar per llepar-se els dits i tot lo que calgui jeje.
Gràcies i pels 500.
Petonets