El bacallà és un dels peixos que més m'agraden, i la veritat és que està molt poc representat en aquest bloc; curiosament, només hi és en forma d'amanides i llesquetes, cru, com en aquesta mateixa recepta, però prometo arreglar-ho aviat perquè és un peix que admet mil i una preparacions, com bé saben els portuguesos, i que a casa nostra té una llarga tradició, sobretot als pobles d'interior com el meu.
Aquest plat d'avui combina tres ingredients que s'estimen força, el bacallà, el tomàquet i les olives negres, ara amb la companyia de l'alvocat i la ceba tendra.
El bacallà l'havia comprat esqueixat, però eren trossos molt grossos i vaig pensar que quedaria bo tallat a daus quadrats. A la base del plat hi vaig posar tomàquet ratllat i escorregut, amanit amb oli, pebre, una punteta de sal i una gota de vinagre, l'alvocat a la vora i el bacallà posat a sobre. Vaig aclarir l'olivada amb oli verge i vaig repartir-la per sobre el bacallà i el tomàquet, i finalment hi vaig posar una mica de ceba tendra i julivert picat.
Ho vaig servir amb uns triangles de pa torrat per qui volgués posar-hi l'amanida a sobre.
Sembla que estrenaré els comentaris avui. M'encanta el bacallà. No haig d'esperar a les dates quaresmals per poder gaudir d'un bon plat de bacallà. Aquesta amanida teva, un 10. Ho té tot. Salut!!!!!
ResponEliminaQuina ideia posar-hi advocat, ho probare. Te que estar molt bo,Maia
ResponEliminaManel,
ResponEliminaLes amanides, sobretot quan s'acosta el bon temps, són una de les meves debilitats. Aquesta que proposes te una pinta magnífica i l'olivada és un dels elements que sempre miro d'encabir, ja que m'encanta. Una abraçada
Que bona!! Faig servir poc l'avocat...però m'agrada. El bacallà el detestava quan era petita però ara m'encanta!! I aquesta combinació es molt bona...ara comença a venir de gust...i aquesta és perfecta com plat únic per un sopar.
ResponEliminaNúria
Doncs a mi com més m'agrada el bacallà és esqueixat, m'encanta!!! Veus, no li havia posat jo mai alvocat...el pròxim cop ho probaré!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Això, que es vegi qui talla el bacallà!
ResponEliminaNo havia pensat mai de barrejar bacalla amb alvocat??
ResponEliminaTot serà qüestió de provar-ho!
Records
T'ha quedat una amanida saborosa, atraient i estèticament impecable. Salutacions.
ResponEliminaNyam! Aprofitaré que ahir vaig comprar olivada i que m'encanta el bacallà per fer-me'n aquesta setmana. El més complicat és trobar tomàquets dignes a Barcelona.
ResponEliminaostres quina idea més original alvocat i bacallà ho provaré a casa també ens agrada molt el bacallà i es el que tú dius en pots fer de mil formes diferents: a la llauna, amb cigrons, amb sobrassada, bunyols bacallà, esqueixada, carpacció, infinitat ...
ResponEliminaPetonets amb un toc de comi
mar
Manel, jo substituiré el bacallà per tonyina, que també deu ser ben bo! ;) jeje
ResponEliminaPetons!
olles, és veritat que no cal esperar a la quaresma, però aquest any ha coincidit.
ResponEliminamaia, moltes gràcies per la visita. si ho roves, ja em diràs.
fins aviat!
josep, jo també faig servir molt l'olivada, aquesta era d'olives empeltre i ha sortit molt bona.
núria, efectivament va molt bé per sopar, perquè és un plat lleuger i complert.
eva, si t'agrada el bacallà esqueixat i, per tant, cru, dijous posaré un tàrtar que segur que t'agrada.
càndida, aquí i a la feina, ja ho saps, qui talla el bacallà ;)
anna, jo normalment al bacallà li poso tomàquet, olives negres, ceba, però l'alvocat també hi queda força bé, i a més dóna color, que tot s'ha de mirar :)
gràcies, francesc, amb les amanides m'agrada jugar amb la composició i els colors, a més dels gustos.
roger, ja téns raó, que costa trobar bons tomàquets, però val la pena insistir a buscar-ne perquè encara en queden.
mar, a mí m'agrada molt el bacallà i durant el primer any del bloc em sembla que només n'havia fet una recepta, ara procuro esmenar-ho.
mercè, que no trobes bacallà per aquí? doncs segur que amb la tonyina també serà bo.