dimarts, 1 de març del 2011
amanida de canonges amb salmó marinat i formatge batut amb anet
Reprenem el fil de l'entrada anterior. El formatge fresc desnatat batut que vaig barrejar amb ous d'areng és el mateix que apareix en aquest plat barrejat amb anet. I és que, a més de la crema de verdures, també tenia a la nevera salmó fresc (bé, prèviament congelat, per si de cas), me'l volia menjar cru i buscava una bona manera.
El salmó m'agrada tallar-lo en trossos gruixudets, posar-los en un bol i amanir-los amb salsa de soja: habitualment utilitzo la de la marca Heinz, que és més dolceta i m'agrada força, o la barrejo amb una altra més potent, per exemple, una xinesa.
Descobrir aquest nou producte, el formatge fresc desnatat batut, em va donar la idea d'acompanyar el salmó breument marinat amb soja amb la crema de formatge barrejat amb l'herba que tradicionalment s'associa al salmó, l'anet. Per sobre del salmó cru hi vaig posar també cebollí, per refrescar un producte que a la boca és força greixós, i al costat, una amanida de canonges que acabava de refrescar el plat.
Les herbes les vaig amanir prèviament amb oli d'oliva i una mica de la barreja de salses de soja que havia fet servir per marinar el salmó.
Els mateixos ingredients, que cada comensal barrejarà al seu gust a l'hora de menjar, es poden servir també junts en un bol, amb el salmó tallat més petit, els canonges i la crema de formatge fent de salsa per amalgamar el conjunt.
L'acidesa del formatge, la untuositat del salmó, la frescor de les herbes, tot plegat dóna com a resultat una amanida ben bona.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Un equilibri de sabors que ben segur que dóna un resultat excel·lent. A més, tenim ocasió de veure un altre plat de la teva col·lecció!.
ResponEliminaNo sóc una gran fan del salmó, però amb aquesta presentació i la combinació de sabors, no m'hi podria resisitir!
ResponEliminaManel... això no es fa... un platet així de temptador hauria d'estar prohibit posar-lo en una pantalla... una combinació de gustos molt fina. A reveure!
ResponEliminaPerò com em pots posar aquests talls (o tallassos he de dir) de salmó a aquestes hores?? Això ha d'estar boníssim!! I ademès amb el formatge amb anet, amb lo bé que hi queda!! Ja me'n menjava per esmorzar! :P
ResponEliminaUn petó
Te d’estar boníssim i acompanyat de amanida i formatge, una delícia de sabors, i quin plat !!!!
ResponEliminaUna abraçada
M'encanta el salmó i aquest plat... és una meravella. La foto, espectacular!
ResponEliminaUn plat boníssim!!!!salmó i formatge...ummmmmm!!!!
ResponEliminaPetonets
Fabulosa aquesta amanida... LA combinació dels ingredients em sembla fantàstica. Són molt fan del salmó...I dels canonges! En posaria a tots els palts...Hehe!
ResponEliminapetonets!
Manel veo que ya le das salida al queso cremoso que comprastes, una sencilla y muy buena receta con una presentacion genial
ResponEliminaBuf! quina gana que m'ha fet venir! el salmó marinat amb el formatge fresc ha de quedar boníssim! I m'ha encantat la presentació.
ResponEliminaLi estàs donant marxeta al formatge batut, Manel. Trobo que aquesta combinació és d'allò més encertat. Perque és veritat que l'àcid combina bé amb un element greixòs com el salmó i a més a més aquesta crema de formatge és àcida, sí, però no gaire.
ResponEliminaUn gran equilibri :)
manel!!!! com m´agradaria que un dia,al sortir en bici em portessis un taper per una ruta durilla i provar els teus grans plats!!!!segur que les energies estarien a tope..salut i kilòmetres...
ResponEliminaMestre, jo sóc dels teus: el salmó gruixudet. De fet, diuen els entesos que el salmó millora molt si es menja a daus...
ResponEliminaAquest té molt bona pinta i la idea del iogurt i l'ànet pinta molt bé! Bo, bonic, ràpid i no gaire car...
Salut!
Molt bò,suposo.
ResponElimina