dimecres, 25 de març del 2009

tomàquets farcits amb tonyina i anxova

Els tomàquets farcits constitueixen un entrant fàcil, sa i relativament barat, i ara que es comencen a trobar tomàquets amb gust de tomàquet, n'he tornat a fer, diferents, però, dels que ja havia publicat aquí. La veritat és que un bon tomàquet admet tota mena de farciments, amb salses o sense, d'arròs, pasta, llegums, carn o peix. Aquests d'avui són una bona manera de fer que els nens es mengin la seva ració d'amanida sense que vegin el típic plat d'enciam i tomàquet.
Els tomàquets es buiden i s'assequen bé de dins, deixant-los de cap per avall una estona, i se salen. Separant les llavors, piquem la resta de la carn de tomàquet i la barregem amb enciam tallat ben petit, olives negres tallades a rodanxes, filets d'anxova i tonyina en conserva. Barregem bé, salem (poc) i amanim amb una mica de vinagre al gust i oli de la conserva de les anxoves i de la tonyina.
Amb aquesta barreja, farcim els tomàquets i a sobre hi posem un tros d'anxova i alguna fulla de julivert per guarnir el plat.

16 comentaris:

  1. Manel, i que bones són les tomates quan n'és la temporada!! Sobretot les de Montserrat o de pera com en diem a Girona. ;)
    Un entrant mooooolt bo!! Dels que m'encanten. :)

    ResponElimina
  2. Señor Manel:
    mándeme por favor media docena, asi , sin tocar nada.
    Agradecida!!

    Muac

    ResponElimina
  3. Hola rei del mambo!!! que bons aquests tomàquets, tan ben farcits... gràcies a tu ja albirem l'estiu. un petó ben gros.

    ResponElimina
  4. Mhhhmmm l' entrant perfecte per les meves albergínies, sembla que tots tenim ganes de bon temps!!

    ResponElimina
  5. Senzillament boníssims!! A casa ens agrada molt aquesta mena d'entrants, últimament fem les mil i unes amb tomàquets per sopar també!! Així que la teva proposta me l'apunto!

    ResponElimina
  6. Iepa!
    Amanida esferificada! jajajaja
    Aquest m'agrada, pels ingredients i per la presentació. A mi l'amanida m'agrada molt exactament amb aquests ingredients...

    Salut, mestre!

    ResponElimina
  7. Nosaltres mengem amanida tots els dies de la setmana, encara que a vegades no saps ben bé què menges perquè no li trobes gaire el gust als ingredients. M'agrada quan arriba l'estiu per poder menjar els tomàquets del meu pare. L'altre dia en vaig comprar uns de la varietat Rambo (vaig estar dubtant d'agafar-los, amb aquest nom...), però eren molt dolços i he de dir que amb gust de tomàquet. Els propers que compri els prepararé seguint la teva recepta. A la foto es veuen deliciosos.

    ResponElimina
  8. Una manera original de presentar l' amanida. Me l' apunto.Com tu dius, ara potser es començen a trobar tomaquets amb gust de tomaquet...

    ResponElimina
  9. Un plat fresquet, que arriba bé en qualsevol estació de l'any. Que vaigui de gust Manel¡ Josepb -Menja de bacallà-.

    ResponElimina
  10. M’agraden molt “les tomates” , i farcides no en he fet mai, no se el motiu, però veig que tenen una pinta deliciosa. És un bon entrant, prenc nota.

    ResponElimina
  11. Aquest tomàquets són com el nom del teu blog, generosos, perquè hi càpiga dins tot.. Una bona recepta..

    ResponElimina
  12. Apa Manel, amb tans Post no dono l'abast, quants en fas cada setmana?
    Adéu

    ResponElimina
  13. Una bona disfressa per a una amanida, per convèncer els que no en són gaire amants.

    Fins aviat

    ResponElimina
  14. Manel, la meva mare els feia molt semblants però afegia unes caparres i unes cullerades de mayonesa feta a casa.

    Bonissims de les dues maneres.

    Salut
    Pepin

    ResponElimina
  15. Què bons!!!!!!! M'apunto aquesta recepta per lo refrescant i saludable dels seus ingredients. Salut!!!!!!

    ResponElimina
  16. perdoneu que no us contesti un a un però i no ho hagi fet abans, però fa uns quants dies que no tinc temps per a res. moltes gràcies a tots pels comentaris i sobretot pels suggeriments.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte