dimecres, 17 de novembre del 2010

productes tEstats (3)

confitura de ceps de can coll   
           
La Montse Jordà i el Manel Coll els coneixeu prou bé els que vau venir a la trobada blocaire que vam fer a Castellterçol al gener, perquè ens van introduir en el món de la tòfona i dels bolets i, pel que em van dir molts dels participants, van deixar un grat record en tots ells. Jo els veig amb més freqüència perquè som amics i amb el Manel sortim junts amb bici, i a vegades em porten coses noves perquè les tasti i els en doni l'opinió.
A la Montse li agrada la cuina i podríem dir que és la responsable d'r+d (recerca i desenvolupament) de Conserves Coll, perquè sempre està experimentant nous productes, alguns dels quals ja he tEstat aquí.
La darrera novetat, que ja va començar a comercialitzar durant la fira del bolet de Castellterçol, és aquesta confitura de ceps. Darrerament n'he vist en algun bloc, de melmelades o confitures fetes amb bolets, i la veritat és que me les havia mirat amb escepticisme, però quan el Manel em va portar aquesta, li vaig prometre tastar-la i donar una opinió sincera.
I aquesta opinió només pot ser positiva, perquè el contingut d'aquests potets és una delícia que em va sorprendre. L'endemà tenia un dinar a Barcelona i en vaig portar una mostra perquè la tastessin els meus amics i a tots els va agradar, igual que altres persones que han vingut a casa també han coincidit que és molt bona.
Segons que explica la mateixa etiqueta, la confitura està feta amb ceps o ciurenys (boletus edulis és el seu nom científic), ceba, vi, sucre i sal, i en un petit fulletó d'instruccions que porta lligat el pot amb una cinta, s'especifica que és ideal per acompanyar carns, per untar amb galetes salades cruixents, en una amanida o amb làmines de formatge tipus emmental.
Obedient com sóc, vaig seguir les instruccions i hi vaig afegir alguna preparació més. He de dir que simplement untat amb galetes salades, com a la foto, està boníssima, i amb el formatge emmental (vaig aprofitar els forats per posar-hi la confitura) encara millor.
La meva petita aportació va ser aquesta cassoleta de pasta brisa amb foie-gras mi-cuit, la confitura de ceps i unes escates de sal Maldon, que junts formen un aperitiu de luxe, que he posat ja a la llista dels entrants de les festes.

18 comentaris:

  1. Ohh, la boca en fa salivera solament de pensar en aquesta confitura, amb el que m'agraden el ceps en amí.
    Records a en Manel i la Montse, doncs els anomeno força quan parlo de la seva fàbrica.
    Salut,

    ResponElimina
  2. Genial, dues noves confitures en poques setmanes: la de pebrot verd i la de bolets...

    La veritat és que tard o d'hora hem de tornar a les seves instal.lacions a comprar bolets. Quality assured!!

    ResponElimina
  3. Hola , m' agradaria saber a on puc comprar aquestes melmelades a Barcelona, Gràcies.
    Rosa.

    ResponElimina
  4. Han ajuntat dues coses que m'encanten: els ceps i la confitura!! Quina delícia! Bon entrant de cara a les festes que s'apropen ;)

    ResponElimina
  5. Han ajuntat dues coses que m'encanten: els ceps i la confitura!! Quina delícia! Bon entrant de cara a les festes que s'apropen ;)

    ResponElimina
  6. Aquesta melmelada deu estar molt bona! i què original!! es deu fer com totes les melmelades? ho té algun secret??? en faria per provar.

    ResponElimina
  7. Ja se que repeteixo poregunta, però està previst comercialitzar-les properament? i si és així, on les podrem adquirir?. La cosa pinta molt bé.

    ResponElimina
  8. carme, els dono records de seguida que els vegi, segur que estaran contents que els recordis.

    òscar, quan vulgueu organitzem una expedició, i a tu aquesta et cau a mitja hora de cotxe (però en tenim alguna altra de pendent, eh?)

    rosa, moltes gràcies per la visita. pregunto com la comercialitzen i t'ho dic.

    els fogons, en principi jo era una mica reaci a aquestes confitures dolces de productes que habitualment mengem salats, però el resultat em va encantar.

    teresa, els ingredients ja els explico en el post, la recepta la pregunto, val?

    josep, sé que en alguna fira ja n'han venut, però no sé si la pots trobar a barcelona, però si en vols saps que només m'ho has de dir o, millor, fer-me una visita i n'anem a buscar.

    ResponElimina
  9. I els que no tenim conserves Coll tan a la vora, d'on la traiem? Per què a Reus deu costar de trobar aquesta delícia, veritat?

    ResponElimina
  10. Els productes de can Coll poca propaganda necessiten, però venint de tu encara és més bona recomanació.
    M'ho apunto, que diumenge tinc convidats i encara estic pensant els aperitius ;)

    ResponElimina
  11. Amb el teu permís i el de Can Coll el porto directe a l'arxiu. Un entrant de Nadal solucionat!

    Muas!

    ResponElimina
  12. Aquesta gent es un cas típic dels que caldria obrissin una tenda virtual... Precisament tinc un curs Avanza (totalment gratuit i sense gastar bonificacions) adreçat a això... El que no sé si tenen temps per dedicar-hi... En resum.. (no penseu que ho faig per colocar el curs eh?.. que ja es coloquen sols) sinó per gaudir jo i vosaltres de la botiga virtual.. :)).

    ResponElimina
  13. Amb el que m’agraden els ceps... Què original aprofitar els forats del formatge per posar-hi la confitura. Si no et far res, t’agafo la idea!

    ResponElimina
  14. Pues estare atento a ver si en la fira de la candelera de molins de rei vienen los de Can Coll con su confitura de ceps para comprarla.
    Ya me has dado una idea para los aperitivos de las fiesta, si la consigo la confitura claro.
    Una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  15. Quina bona pinta! I amb aquest daus de formatge, no vegis.
    Salutacions, Manel.

    ResponElimina
  16. En Manel i la Montse son una parella deliciosa, tindrem de fer una excursió a comprar els seus productes i de pas la melmelada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Mare meva, si el cep és bo imagina't amb confitura , a mi que m'agraden el dolç!!!!

    ResponElimina
  18. vaig fer la consulta al coll i em diuen que de moment, si no veniu aquí o m'ho demaneu a mi els que ens veiem alguna vegada, costa de trobar.
    però m'asseguren que treballen per obrir aviat una nova pàgina web que inclourà una botiga on-line.
    a més, aquesta confitura es podrà comprar a barcelona.
    us informa del lloc de seguida que ho sàpiga, i del web quan en tingui l'adreça.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte