dissabte, 18 d’octubre del 2008

wok & roll (7)

vedella amb salsa d'ostres (2a versió)

Tot i que fa dies que
no en parlo, el wok segueix traient foc i segueixo provant ingredients de la cuina xinesa, l'últim dia amb una nova versió de la vedella amb salsa d'ostres que ja havia explicat aquí.
Si en aquella ocasió només acompanyava la carn amb bolets xinesos, ceba, pebrot verd i anacards, a més d'una barreja de salsa d'ostres amb altres ingredients, en aquesta nova versió predominen les verdures.
Com l'altra vegada, vaig fer servir
oli especial per cuinar amb wok, barreja de gira-sol i sèsam amb aroma d'all i gingebre, que ja dóna al plat una flaire diferent a la de la nostra cuina. Hi vaig fregir carn de vedella tallada a tires fines, només dues voltes per agafar color, la vaig retirar i amb el foc fort vaig afegir al wok per aquest ordre pebrot vermell, pebrot verd, pastanaga, ceba tendra, carbassó i brots de bambú i de soja, només uns minuts fins que les verdures perden la seva força i es dobleguen, però mantenint-les al dente; vaig tornar a posar-hi la vedella i un bon raig de salsa d'ostres, i el plat ja era a punt per servir.
Com sempre, l'avantatge del wok és que en pocs minuts tens el plat cuinat, i amb una mica de pràctica, tampoc es triga gaire a tallar i preparar els ingredients.

8 comentaris:

  1. Quina gana m'ha entrat!! Ja em podies haver portat ahir un tupper...jeje. Té una pinta més que estupenda, ja saps que m'agrada molt aquest tipus de menjar...

    Núria
    Encantada d'haverte conegut, Manel!!

    ResponElimina
  2. Tot i que no sóc massa amanat d'aquest tipus de menjar, he de reconèixer que aquest plat que has cuinat té una suculència extraodìnària. Gràcies Manel.

    ResponElimina
  3. gràcies, núria, jo també em vaig alegrar molt de poder-te conèixer personalment.
    fins ben aviat!

    parella, veig que heu adoptat un look berlinès i molt adequat a l'època tardoral.
    lamento que no us agradi la cuina del wok, perquè jo en gaudeixo molt, però per sort teniu bona entrada per altres cuines llunyanes, que a berlin ho vau demostrar prou.

    ResponElimina
  4. Aquest plat és totalment digestiu, aquella mena de plats que no es fan gens pesats després de menjar!!
    Per cert, on trobeu el bambú?! No l'he buscat expressament però tampoc n'he vist enlloc...

    ResponElimina
  5. A la foto, es veu un plat idèntic als que et poden servir a un Japonès dels bons...
    Tinc pendent provar la salsa d'ostres a la cuina, només l'he tastat al restaurant i m'ha agradat força...

    ResponElimina
  6. myriam, és veritat això que dius, aquesta mena de plats, amb les verdures, passen bé i no carreguen... a vegades el problema és que menges molt però a mitja tarda tens més gana del compte.
    el bambú es pot trobar als supermercats asiàtics que ara proliferen per tot arreu, i a vegades, quan fan promocions de productes orientals, n'he vist al lidl, juntament amb salses com la d'ostres i altres condiments pot habituals.

    gemma, la salsa d'ostres m'agrada molt, trobo que dóna un sabor particular als plats, i si la combines com vaig fer en l'anterior recepte d'aquest mateix plat, amb salsa de soja i algun altre conciment que ja explico, enriqueix i espesseix molt bé les salses.

    ResponElimina
  7. Manel, aquesta recepta la tinc que fer encara que sigui sense salse d'ostres, la resta d'ingredients en tinc normalment a casa, inclós l'oli de sèsam...acabo de fer rollito de primavera, no se si t'agraden..Aquesta setmana penjaré la recepta.

    Núria

    ResponElimina
  8. núria, prova-la amb salsa d'ostres, si pots, que li dóna un toc molt especial.
    els rotllets m'agraden molt, però fets a casa, amb una pasta ben lleugera i bones verdures a dins. espero la teva recepta.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte