dimecres, 3 de desembre del 2008

productes tEstats (1) - oli AMB ceps

La diferència entre una a i una e en català a vegades no s'aprecia, perquè si són àtones les pronunciem igual, és la famosa vocal neutra de la nostra llengua. Però la diferència hi és. És la diferència que hi ha entre tEstar i tAstar. Vull dir amb això que en aquesta secció no hi apareixeran només productes que hagi tastat, perquè a vegades un sol tast et pot portar a engany, i si no m'agrada fer publicitat, encara menys m'agrada fer-ne de productes que puguin decebre. Només hi portaré, per tant, productes tEstats, és a dir, que hagin passat el test que suposa fer-los servir d'una manera continuada a la cuina amb bon resultat.
És el cas d'aquest oli AMB ceps de la casa Ferrer, que fa temps que faig servir i que puc donar fe de la seva qualitat. Es ven en una ampolla petita, de 125 grams, perquè és un oli molt aromàtic que s'ha d'utilitzar en poca quantitat. A diferència d'altres olis, no és només aromatitzat, sinó que conté una bona quantitat de bolet picat ben petit, de manera que si volem el podem fer servir per cuinar, i a més evita que l'aroma de l'oli es vagi evaporant amb el temps.
Jo el faig servir molt per aromatitzar el risotto, tant si hi poso ceps, que aleshores reforça el sabor i l'aroma, com si no n'hi poso, perquè amb un raget al final, en lloc de la mantega clàssica, ajuda a fer el "mantecato" característic del plat i li dóna una fragància extraordinària.
També el faig servir per aromatitzar puré de patata, fet només amb patates aixafades, una mica de pebre blanc i nou moscada, oli verge i una mica d'aquest oli que li dóna un gust i una aroma diferents. Però en podeu posar unes gotes sobre un ou ferrat, en una beixamel, fins i tot en una amanida; però no el faig servir directament per fregir, penso que perd bona part de les seves propietats, és millor utilitzar-lo en cru.

Prometo buscar el preu perquè ara no el recordo, però no és gens car i com que se'n fa servir poquet, dura molt.

10 comentaris:

  1. De la casa Ferrer m'agrada tot però fins ara no sabia que també feia olis aromàtics... Aquesta setmana el buscaré al súper, que m'agrada la recomanació que en fas ;)

    ResponElimina
  2. Estem segures que és una mol bona recomanació, i això que encara no l'hem tastat, però només de pensar en l'aroma a ceps. Apuntat a la llista de la compra d'aquesta setmana. Una abraçada

    ResponElimina
  3. Bona recomanació, l'apunto per uns canelons que vas fer l'altre dia...

    ResponElimina
  4. Aquest oli no el coneixia, però si tu el recomanes i amb el que m'agraden els ceps, la pròxima visita l super el busco!!

    ResponElimina
  5. Aquesta marca Ferrer té productes molt bons, almenys a mi m'agraden!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. M'agradaria tenir a casa un superrebost amb totes les novetats de cuina, per provar-les totes, totes..

    ResponElimina
  7. gemma, a can ferrer són especialistes en bolets, i aquest oli amb bolets la veritat és que els ha sortit molt bo.

    delícies, moltes gràcies per la confiança, segur que us agradarà.

    sara, veig que t'hi fixes molt perquè és veritat que vaig fer servir l'oli per fer els canelons de ceps sense pasta. moltes gràcies.

    xaro, gràcies també per la confiança, espero que no et decebrà.

    dolça, ja has vist que som uns quants que ens agraden les conserves ferrer, a veure si ens envien algun lot per nadal.

    maria, amb un superrebost no t'hi cabria, que ara vas al súper i si és gran, només pots visitar una secció cada dia, de tantes coses que surten.

    ResponElimina
  8. Doncs jo tampoc m'hi havia fixat mai amb aquest oli...ja estic esperants els següents prosuctes tEstats!!!
    Petunets d'aperitiu, ;)
    Eva.

    ResponElimina
  9. Els podriem enviar un correu ensenyant-los els posts que anem posant, a veure si piquen!!!
    Jo ho faré amb els de l'oli Siurana i les "vellanes" de Reus.
    Després quedem i repartim!!!
    jejeje
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. eva, jo crec que tots ho podríem fer de tant en tant, recomanar productes tastats i testats per aconseller gent que no els conegui.
    aperitius, vull dir petunets.

    dolça, em sembla una idea excel·lent, perquè l'oli de siurana i les "vellanes" de reus van realment cares, i almenys d'aquest oli no se'n gasta gaire perquè és molt potent.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte