Ja he dit alguna vegada aquí que les broquetes et permeten, amb un tros de fusta o de ferro i quatre ingredients, improvisar un àpat en poca estona i fer-lo diferent del que és habitual. Per exemple, el salmó, que a vegades preparo en papillota, altres vegades caramelitzat amb salsa de soja o fins i tot fumat sense fum.
En aquest cas, simplement vaig tallar el salmó a daus grossos i regulars i els vaig enfilar amb una broqueta de fusta posant entremig xampinyons prèviament passats per la paella, ceba tendra i pebrot verd. Ho vaig salpebrar tot plegat i ho vaig coure a la planxa.
Com que a casa ens agrada molt amb el salmó la salsa de soja, vaig acompanyar les broquetes amb una reducció d'aquesta salsa, feta posant-la a bullir en un cassó fins que agafa una consistència de xarop. Queda espessa i forta de gust, de manera que no se n'ha de posar gaire, només untant una mica el peix ja agafa molt gust.
Les broquetes fan que un plat de cada dia es converteixi en un plat de festa, oi? I total, la feina és la mateixa... Es nota que també mengem pels ulls! :)
ResponEliminaSon elegantísimas, sencillas y novedosas a la vez. Me gusta muchísimo esta manera tan pulcra de ofrecer la comida. Un abrazo grande y felices fiestas,
ResponEliminaMonica
Comparteixo la idea de la gemma, mengem pels ulls i d'una cosa senzilla en podem fer un luxe només variant la manera com presentar-ho.
ResponEliminaBoniques i bones!!!
PTNTS
Dolça
gemma, la cuina moltes vegades més que l'art de transformar és l'art de disfressar els aliments. però vaja, és el que ens agrada, oi?
ResponEliminamónica/canella/zuccheriera, celebro poder felicitarte las fiestas en mi cocina y aún más que te guste este sencillo plato.
como sé que estás de vacaciones, espero que te vayan muy bien. un abrazo :))
dolça, és ben veritat, a vegades la pressa no ens deixa aturar-nos un moment a fer les coses amb cura, però val la pena.
una abraçada i bon nadal!
Manel, renoi , últimament se´m passa sempre alguna elaboració, disculpa´m però és una questió de temps i de xafardería perquè ho vull mirar tot i no arribo.
ResponEliminaLes broquetes maques,i tens raó amb qualsevol coseta ben arreglada tens un plat bò bonic i complert per les combincaions que pots fer i per lo vistoses que són.
Et puc suggerir una cosa amb la reducció de soja? no diguis no, perquè vaig de cap i no servirà de res , és deformació professional i allà va i no et dic mesures perquè confio amb la teva experiència a la cuina, el teu bon fer i l´amor que hi poses.
Doncs si a la soja li poses vi de xerès,una mica de sèsam torrat en l´oli de sèsam o girasol i mel la reducció serà imponent i no tant forta.
I respecte als comentaris que veig per aquí.... a bon entenedor amb poques paraules en te prou.
MOLT BONES FESTES PER TOTA LA FAMILIA AMIC!!!!
mai, provaré aquesta recepta. la veritat és que en altres elaboracions he barrejat la soja amb oli de sèsam i mel, també amb una punta de gingebre, però l'aportació del vi de xerès en la fórmula que proposes segur que queda bonissima per condimentar el peix.
ResponEliminaet detjo també el millor a tu i els teus, per les festes i per sempre.
una abraçada.
Un plato de lujo y muy buena presentación... Me has dado una idea para la cena de fin de año!!!
ResponElimina¡¡¡¡BONES FESTES !!!
siempre ando un poco pobre de ideas para presentar atractivo el salmón. Me acabas de ayudar y mucho...
ResponEliminaUn besote grande
cerise, me alegraré muchísimo si la visita te ha sido útil como lo son siempre las que hago a tu huerto.
ResponEliminafelices fiestas y hasta pronto!
su, no me digas que andas pobre de ideas para presentar un plato que me muero de risa. pero celebro haberte inspirado ni que sea un poquito.
un beso fuerte y hasta pronto!
M'encanta el salmó i la recepta que expliques. Salutacions
ResponEliminafrancesc, a mi el salmó tambés és un dels peixos que m'agraden més, i celebro que t'agradi fet així.
ResponEliminauna abraçada i fins aviat.
bonica presentació i molt bona recepta. Em xiflen les broquetes.
ResponEliminaSalut!!!
Iep! tant com m'agrada el salmó, no tinguis dubt que aquesta recepta la penso fr servir!!!!
ResponEliminaAprofito la visita per desitjar-te molt bon Nadal, una gran entrada d'any i un 2009 ben venturós!
Salut!
olles, a mi també m'agrada molt enfilar en un pal tota mena de menges, i si tinc una brasa a prop, encara més.
ResponEliminasalut i molt bones festes!!!
massitet, celebro que t'agradi la recepta i t'agraeixo la felicitació, pots estar segur que et desitjo el mateix o millor, a tu i a la teva flamant esposa.
una abraçada :))