diumenge, 27 de febrer del 2011

crema de casualitats (multiverdures amb formatge batut i ous d'areng)



Com sorgeix una recepta? Em sembla que a vegades hi he reflexionat aquí, perquè és una cosa que sempre m'ha fet pensar, i em fa gràcia com s'encadenen els esdeveniments que han portat a fer, per exemple, que aquesta crema multiverdures hagi acabat lligada al formatge fresc batut amb ous d'areng.
Divendres vaig fer per dinar crema de verdures, una crema senzilla però molt bona que ens vam menjar en part la Lara i jo. Aquella mateixa tarda, vaig sortir un moment a comprar i em vaig enamorar d'un plat fons, un plat senzill però que em va agradar, blanc, que en tinc pocs per servir cremes. Amb la mala fortuna que, en arribar a la caixa, no tenia etiqueta. Vaig anar a canviar-lo i no n'hi havia cap que en tingués, d'etiqueta, i la caixera va dir que no me'l podia cobrar fins que vingués una altra noia i anés a apuntar el codi. El fet és que vaig marxar sense plat i empipat perquè em van fer esperar i al final el codi que van portar era equivocat. Però aquesta setmana hi tornaré, perquè m'ha quedat la recança de no tenir-lo, i havia pensat posar-hi precisament aquesta crema perquè el seu verd intens hagués destacat molt més amb el fons blanc.
Dissabte, sortint de treballar, vaig anar a l'Ikea a buscar una cosa que em feia falta i vaig passar per la secció d'alimentació, ja sabeu que a vegades hi trobo productes nous que després ensenyo aquí, i me'n vaig endur, entre d'altres coses, un pot d'ous d'areng que em van cridar l'atenció pel seu color taronja intens i perquè fa temps que no comprava productes d'aquest tipus.
No sabia, però, quin ús en faria, i tornant a casa hi donava voltes. Em vaig parar al súper a fer la compra de la setmana i, entra d'altres coses noves que no havia vist, vaig trobar una terrina de formatge fresc desnatat batut, un producte que de seguida em va suggerir moltes possibilitats perquè en tractar-se de formatge batut, té una textura molt cremosa ideal per utilitzar, com diu l'envàs, tant a l'esmorzar (amb cereals, fruita, etc.) com per cuinar (salses, pasta) o fer postres (estic segur que no quedaria malament substituint el mascarpone per fer un tiramisú una mica diferent, per exemple).
Com vaig pensar a afegir els ous d'areng al formatge no ho recordo, ni perquè combinar aquesta barreja precisament amb la crema, tot i que sabeu que altres vegades he barrejat les cremes de verdures amb diferents preparacions que porten formatge, com aquesta o aquesta. El fet és que les casualitats van anar configurant aquest plat, i dos més que també porten algun d'aquests ingredients i que posaré també durant aquesta setmana.



Per fer la crema, sempre poso a sofregir en una olla amb oli les verdures, de major a menor duresa, abans de cobrir-les d'aigua, salar i deixar que s'estovin per passar-les pel túrmix i, si cal, per un colador. En aquest cas hi vaig posar pastanaga, patata, ceba, carxofes, carbassó, porro, pèsols i espinacs, que li van donar aquest color tan pujat i un gust particular.
Se serveix en un plat fons o un bol amb el formatge fresc batut barrejat amb els ous d'areng (o de llíssera, o de salmó, el que vulgueu o trobeu) al mig.

17 comentaris:

  1. Quina casualitat, jo demà dino aquest formatge batut que també vaig descobrir ahir dissabte al super!!

    Jo el penso fer amb una mica de carxofa i em servirà de base per a una salsa amb carxofa.

    Moltes vegades les receptes neixen per agregació d'idees i sobretot per anar per el món amb els ulls oberts i la maquinaria maquinant :-P

    ResponElimina
  2. Tot un seguit de casualitats ben afortunades que t' han fet inventar un plat molt bo.

    ResponElimina
  3. Bona pinta! Jo el combo formatge crema (o maionesa) + ous de peix l'havia fet servir per a canapés, però ara el provaré amb una cremeta.

    ResponElimina
  4. Tens raó que de vegades són les casualitats les que ens porten a muntar una recepta d´una forma o d´una altra...per sort a tu t´han portat a fer aquesta deliciosa crema amb aquesta presentació tan bona...encara que el plat no sigui el que volies...un petonet

    ResponElimina
  5. Doncs aquestes casualitats han donat un resultat ben bo.

    Muas!

    ResponElimina
  6. A veure si aconsegueixes el plat blanc.. Doncs està molt bé com has arribat amb l'elaboració d'aquesta crema que amb la resta d'ingredients ha d'estar boníssima. Buscaré aquest formatge que no m'he fixat mai si hi ha en el super on compro i això que m'ho miro tot! Bona setmana

    ResponElimina
  7. tienes toda la razon a veces las casualidades te hacen pensar en un plato y aveces lo consigues o otras no.esta crema esta muy buena con estos ingredientes y luego el toque del queso(que por cierto tambien lo he descubierto esta semana)y los huevos lo elevan a plato perfecto
    bona setmana
    miquel

    ResponElimina
  8. Donarem les gràcies a les casualitats, que han deixat aquest plat tant bó.
    Felicitats.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Jo no crec en les casualitats però divedres vaig comprar un formatge d´aquest tipus , primer el volia fer servir d´una manera, ahir a la tarda vaig canviar d´opinió en llegir un post i a la nit en va caure la meitat no diré com.
    Les teves casualitats t´han dut a fer una crema boníssima , tot i uqe jo el formatge sense ous de peix.
    salud amic

    ResponElimina
  10. No he comprat mai menjar a Ikea, però entre tots m'esteu fent venir ganes d'anar-hi expressament a fer un cop d'ull a l'oferta gastronòmica que té.
    Les cremes improvisades o de casualitats sovint sorprenen pel seu bon resultat, oi? I ja saps que si van ben carregades de verdures a mi m'encanten ;)

    ResponElimina
  11. Jo aquest formatge, el faig servir per esmorzar, amb cereals o torradetes. El món és ple de casualitats, aquesta setmana al programa cuines de tv3, hi haurà el restaurant Capritx que vas recomanar fa poc.
    Rosa

    ResponElimina
  12. Manel,
    Com sempre, original i innovador. Felicitats!

    ResponElimina
  13. Una crema deliciosa! de color super verd i el formatge segur que li aporta un sabor i una textura molt bona!
    Muchos Besoss

    ResponElimina
  14. Manel, el formatge amb crema de verdures és boníssima, però jo crec que pel meu gust no podria amb els ous d'areng. :p A veure si en fas una variant per estrenar els bols nous quan els tinguis. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  15. Crec que un plat quan surt a traves de unes casualitats i queda bo, el gaudeixes mes que no pas si fos d’una recepta ven estructurada.
    Aquesta crema de multiverdures amb el formatge te de ser boníssima, jo sense els ous d’areng.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. En la vista superior sembla talment un ou ferrat XD
    Nosaltres fem servir sovint formatge cremós en lloc de nata per a cuinar, per anar variant, dona un toc molt més cremós a les coses.

    ResponElimina
  17. Més casualitats... quan vaig llegir el teu post feia pocs dies que havia comprat aquest formatge. I avui s'ha transformat en un esponjós pastís de formatge, amb textura de núvol :)
    Prova-ho i voràs quins resultats més bons!!!
    Per cert, un dia em vaig comprar un plat fons, blanc de ceràmica i m'encanta d'haver-lo comprat, que sovint faig menjar per a un comensal i em va ideal per cremes de verdures, lassanyes...

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte