De la trobada gastroblocaire del 5 de febrer en vaig tornar, com la majoria, ben proveït de melmelades, i amb la voluntat, i també el compromís, d'utilitzar-les en noves receptes i presentacions.
La melmelada de tomàquet l'he fet servir sovint en receptes com la petita delícia o les favetes amb llagostins, i per tant, sabia que combina perfectament amb aquest llegum. Per això diumenge vaig assajar de casar unes favetes en conserva, de les que estan fregides en oli d'oliva, amb la melmelada de tomàquet i alfàbrega d'El Rebost de l'Empordanet, per posar-les en un assortiment d'entrants, i el resultat va ser prou bo. No és gran cosa, però m'agraden les fotos, i a l'hora de publicar un post, tant m'anima a fer-ho una idea per explicar com el bon resultat de la recepta com una foto que em satisfaci.
Les favetes s'han d'escórrer bé de l'oli (que es pot aprofitar per fer amanides, per exemple), i es poden presentar en diverses recipients, jo en vaig provar en dos tipus. Unes quantes les vaig posar en una cullereta, i la melmelada la vaig emulsionar amb una mica d'oli de la conserva, vaig cobrir les favetes amb la salsa resultant i ho vaig empolsinar amb una alfàbrega picada. Aquesta cullereta tant es pot servir freda com calenta, però en aquest format potser queden millor fredes, o més ben dit, a temperatura ambient.
En canvi, vaig escalfar la mateixa barreja per servir-la en un plat que encara no havia estrenat, un plat petit, de forma exterior ovalada, amb capacitat per encabir en el forat central just una mitja ració o una ració d'aperitiu.
En canvi, vaig escalfar la mateixa barreja per servir-la en un plat que encara no havia estrenat, un plat petit, de forma exterior ovalada, amb capacitat per encabir en el forat central just una mitja ració o una ració d'aperitiu.
Aquest plat va arribar amb aquests altres, regal d'una seguidora del bloc, i em permet incrementar l'arsenal de plats (únics) que tinc per fer presentacions i no repetir els plats (contenidor) que apareixen a les fotos del plats (contingut). Gràcies, Anna!
Que bones... a més del plaer de la trobada que vau tenir ara ens deleitareu amb uns plats fantàstics amb el què vau portar, que guay.
ResponEliminaMuas!
Jo també em vaig endur aquesta melmelada, així que només em falten les favetes! Bona idea!.
ResponEliminaBona nit!
ResponEliminaSegur que està boníssim! Molt bona idea! Una abraçada,
Manel tiene que estar bien de sabor por la combinacion y las fotos con su continente muy chulas
ResponEliminaLa mermelada de tomate no me la lleve, lastima
una abraçada
miquel
Un aperitiu fàcil de preparar que gràcies als excel·lents productes es converteix en un platet de luxe gourmet. I presentat en culleres queda espectacular.
ResponEliminaA mi m'encanta la melmelada de tomàquet, un motiu més per arribar-me a l'Empordà ;)
jejej, ja comencen les creacions fruit de la trobada!! Així m'agrada.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ai si veu aquestes favetes en Pau.... !!!!!
ResponEliminaMMM! Molt original!!i la presentació molt maca!!
ResponEliminaEmma
Aquesta trobada esta donant per a molt, un aperitiu força interessant
ResponEliminaUna abraçada
Ooohhh! k original! No l'havia vista, aquesta setmana he nat de putu cul amb la feina i el forum i no he pogut jugar gaire.
ResponEliminaLa likejo al meu blog!
Moltes gràcies!