divendres, 16 de maig del 2008
salses per a la pasta (3)
"sugo" de samfaina
Salsa de samfaina, sí, per a la pasta. Un 'sugo', que en diuen els italians. O sigui, una samfaina amb més tomàquet per amanir uns espagueti o uns macarrons. Senzilla, relativament fàcil de fer, i simplement deliciosa.
A Catalunya, com a tots els països mediterranis, hi ha molta tradició de fer aquestes fregides de verdures. En trobareu a molts països, es digui samfaina, ratatouille a França, o pisto a les espanyes.
Aquí la fem servir d'acompanyament del pollastre, el bacallà, les salsitxes... però fa temps que m'he acostumat a fer-la servir per amanir la pasta. No ben bé com la faria per a un bacallà, però molt similar.
Per exemple, la del plat de la foto porta les verdures que tenia a mà dilluns passat; pastanaga, pebrot verd, pebrot vermell, i ceba; i xampinyons, també hi vaig posar. Tot ben fregidet, i després unes quantes cullerades de salsa de tomàquet, cinc minuts més que es faci tot junt a la paella, una mica d'aigua si s'asseca, i a servir sobre uns espagueti "al dente".
Si n'hagués tingut, com altres vegades, hi hagués posat carbassó, o albergínia, però tal com estan, amb una mica de formatge ratllat per sobre, uhmm! Per fer-se vegetarià.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Sembla estrany com amb uns ingredients tan sencills , es pot fer una cosa tan bona.
ResponEliminaEl plat parla per si sol!!!
si senyor, un gran acompanyament per la pasta.
ResponEliminam'alegra que us agradi aquesta barreja italiano-catalana. gràcies per la visita i fins aviat!
ResponEliminaM'encanta la samfaina però no la faig mai... sempre la fa la mama o la iaia :-)
ResponEliminaprova-ho, gemma, no coma samfaina, sinó com a salsa, segur que t'agrada, i no és pas difícil, és pot adaptar als teus gustos i a la disponibilitat de matèria primera.
ResponElimina