divendres, 12 de desembre del 2008

filet d'orada i verdures al wok amb salsa de soja

Als nens en general els costa d'acceptar menjar peix i verdures, i els de casa no són una excepció. Però tinc una manera de fer-los menjar les dues coses, i amb plaer, i és servir el peix a la planxa sobre una base de verdures tallades en juliana, saltades al wok i condimentades amb salsa de soja. Sempre diuen que els en poso poca, de verdura, i la meva dona igual, quan passen uns dies que no en faig, ja me'n demana.
En aquest cas, vaig fer uns filets d'orada simplement salats i passats per una paella amb molt poc oli, primer del cantó de la pell perquè quedi cruixent, i després dos minuts pel cantó de la carn.
La base del plat és la juliana de verdures, que admet de tot, i que en aquest cas concret duia
pastanaga, pebrot verd i vermell, ceba, carbassó, porro i una mica d'api i de col arrissada. Les tallo en juliana i les vaig posant al wok, a foc ben fort, en aquest mateix ordre, de major a menor duresa, fins que estan 'al dente', que és quan perden la rigidesa però segueixen una mica cruixents. Hi poso poca sal, perquè un minut abans de treure-les del foc hi tiro un bon raig de salsa de soja, que ja és salada, i dona al plat un gust sensacional.

18 comentaris:

  1. Manel, ja saps...aquest són del plats que m'agradan molt, sobretot per sopar!! Gràcies per compartir-lo.

    Núria

    ResponElimina
  2. Ah, i es genial que als nens els hi agradi aquesta preparació, ja que d'aquesta forma les verdures mantenen gairebé totes les seves vitamines.

    ResponElimina
  3. Manel , has hecho una receta con mis dos cosas que he descubierto ahce relativamente poco tiempo... la soja y el wok. Me imagino que jugoso quedaria el pescado.
    Un buen fin de semana.
    Un beso desde el polo Norte

    ResponElimina
  4. Manel, en poques paraules: no i saludable. La presentació com sempre magnífica.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Bé, crec que tots els blocaires us heu adonat que jo i el peix no sóm gaires amics... No acostumo a comentar les entrades de peixos... Però aquesta recepta, amb tonyina o salmó, crec que caurà algun dia.
    Per cert Manel, aquest matí es penjarà la recepta del pollastre...

    ResponElimina
  6. Una recepta de lo més sana, i bona :) tu si que en saps!!!

    ResponElimina
  7. Jo en aquest cas també em demanaria "menú infantil"...que bo que ha de ser!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  8. je, je m'apunto al menú infantil de l'Eva.
    PEtonassos.

    ResponElimina
  9. Aquest plat fa les delícies a nens i a grans! Les verdures cuinades al dente són més saboroses i molt més saludables. Un plat rodó, sa i bo!
    I per postres, unes de natilles de la Lara ;)

    ResponElimina
  10. Mira, aquest és un plat per mi, per fer règim..

    ResponElimina
  11. Senzill i saludable, que més es pot demanar.
    Salut!!!!

    ResponElimina
  12. núria, gràcies a tu per venir :D

    su, la salsa de soja y el wok son una maravilla, yo tengo varias recetas en el bloc, pero en tus manos no me quiero ni imaginar :D
    te devuelvo el beso desde el polo sur (-8º la noche pasada)

    josep, no sé si és sinceritat o un error tipogràfic, però en els dos casos t'ho agraeixo igualment.

    sara, ja ho vaig veure a sant benet que no t'agrada gaire el peix, jo també prefereixo la carn, però la veritat és que fet així, simplement marcat i amb les verduretes, ja et dic que agrada fins i tot als nens.

    doloss, aquesta és sana i bona, però tinc escrit fa dies un post sobre les porqueries que em faig a vegades que algun dia que em vulgui confessar penjaré i aleshores ja veurem :D

    eva, ets tan insultantment jove i alegre que t'hi veig ben bé, demanant el menú infantil. en el meu cas, ja no colaria ni de conya!

    gemma, m'alegra que t'agradi, perquè darrerament poso molts plats de carn i sempre penso que a tu i a la xarono us faran el pes (diumenge hi torno, però la setmana vinent prometo fer bondat i penjar amanides que tinc pendents fa temps).

    maria, val més que ens hi posem tots, a fer règim, per anar preparant el que ens espera d'aquí a pocs dies.

    olles, si t'he de ser sincer, jo demano coses no tan saludables, però bé haig de vetllar per la salut dels de casa.

    ResponElimina
  13. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. Manel noi! No sé com dones a l'abast! Fa uns dies em van regalar un wok, vet aquí que ja tinc la recepta per utilitzar-ho per primera vegada! Ets un crac!

    ResponElimina
  15. És qüestió de dir-los que si no es mengen el peix i les verdures després no hi haurà petit-suisse...
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. rubén, que et vagi molt bé amb el wok, ja veuràs que és molt útil i els saltats, sobretot amb verdures com aquestes, queden realment bons.

    dolça, és una idea, però per sort en aquest cas no cal; amb altres plats de peix ja costa més.

    ResponElimina
  17. jo també soc molt aficionada a fer les verduretes al wok amb la salsa de soja...menjar verduretes aixi és un plaer, i acompanyades d'una orada, ja no t'explico!

    ResponElimina
  18. a casa els tornen bojos les verdures saltades al wok, fins i tot les faig servir (sense soja) per fer una pizza simplement amb una mica de tomàquet a la base i formatge per sobre, i a tots és la que ens agrada més.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte