dijous, 15 de maig del 2008


el wok aviat traurà foc!

M'he passat pel Lidl i he omplert el rebost de productes asiàtics per experimentar nous sabors d'aquells països que abans eren llunyans i ara són cada cop més a prop.
En el post anterior ja vaig penjar una recepta d'estil oriental, però és que a casa cada vegada ens agrada més el menjar cuinat al wok i amb salsa de soja. Ara vull experimentar amb altres productes que només he menjar en restaurants.
Per això vaig comprar diversos olis, un d'especial per a wok, barreja d'olis de girasol i de sèsam torrat amb una mica d'aroma de gingebre i all. També vaig comprar una ampolla d'oli de sèsam, que dóna un sabor molt especial a plats com el d'ahir, i també a amanides i sopes.
També vaig comprar salsa de soja japonesa, que és més lleugera i més suau, alhora que més salada, que la xinesa, que és més espessa; salsa d'ostres, amb la qual faré un dels meus plats preferits als restaurants xinesos, tires de vedella, pebrot verd, ceba tendra i aquesta salsa; i salsa teriyaki, que tan de moda s'ha posat amb la febre del menjar japonès i de la tonyina.
També podré fer carn o verdures amb els bolets xiitake secs i el pot de tires de bambú que vaig comprar.
I fideus, és clar, els populars "noodles" asiàtics, en aquest cas del tipus "chow mein", fets amb sèmola de blat dur com la pasta d'aquí, però amb cúrcuma afegida.
Salsa per cuinar al wok, preparats tailandesos per marinar les verdures amb gingebre i citronella; marinada de curri groc, també de Thailàndia, per preparar peix o carn; i llet de coco, que dóna un sabor molt especial als plats i permet també fer moltes postres.

Fideus i vinagre d'arròs, gingebre en pols, brots de soja, pasta de bitxo vermell són complements que tinc de fa temps i que m'ajudaran en aquestes noves experiències.

També fa dies que a la mateixa cadena he anat provant sopes preparades en llauna que surten prou bones, i aquella mena de pots de iogurt amb pasta deshidratada amb diversos sabors, que s'omplen d'aigua calenta i en pocs minuts tens uns "noodles" a punt de menjar. És el menjar ràpid de molts països orientals, el que mengen les classes populars en el poc temps que per dinar.
En fi, que confio passar-m'ho molt bé amb tot això i poder-ho seguir explicant. Els que no sé si en gaudiran gaire són els de casa, perquè la verdura al wok amb soja els agrada molt, o afegint-hi pollastre, o amb gambes, però a la que comencin a trobar gustos diferents com la cúrcuma, el comí o el gingebre, i no diguem ja els curris picants, m'hauré de menjar jo els meus experiments de cuina asiàtica.

7 comentaris:

  1. ostres quantes coses, ja ens donaras classe, com ja et vaig dir ahir a mi tb m'agrada molt cuinar al wok, pero amb les salses i aixó no mi atreveiexo gaire.
    per cert avui si vaig al lidl hi puc trobar aquestes coses???

    ResponElimina
  2. moltes coses les vaig comprar ahir, de manera que encara en deuen tenir.
    només és qüestió d'atrevir-se i provar, si no surt a la primera, a la segona segur.

    ResponElimina
  3. A nosaltres també ens agrada la cuina oriental, amb soja i força verdura... tot i així, no tinc wok, no m'acabo de decidir a comprar-lo...
    Ja estic esperant que estrenis tots aquests ingredients nous :)

    ResponElimina
  4. gemma, jo crec que si provessis el wok t'agradaria. a més, n'hi ha que són molt cars, però a l'ikea en tenen que van molt bé i només valen 4 euros.
    als supermercats orientals que proliferen arreu també en solen vendre, i són més autèntics, però també solen ser grans i cal un bon foc perquè vagin bé.
    que vagi molt bé el curs d'avui!

    ResponElimina
  5. p.d.: m'he descuidat de dir que fa poc se'm va trencar el wok i en faig servir un d'aquests de l'ikea, i va prou bé. si de cas potser és una mica gran, 35 cms. de diàmetre, i me'n compraré un de més petit per quan faig només una ració o dues.

    ResponElimina
  6. Jo tampoc tinc wok, encara que quan torni a l'Ikea me'l penso comprar.
    Per cert, jo he comprat pots de bolets xiitake al Carrefour, són uns pots de vidre de la marca Conserves Ferrer que surten molt bons.
    Salutacions,
    Marta F.

    ResponElimina
  7. fas bé de dir-me això dels bolets, Marta, perquè jo sempr els faig servir deshidratats, i la marca Ferrer, de Santpedor, fa productes prou bons.
    gràcies per la visita, torna quan vulguis.
    fins aviat!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte