dilluns, 15 de desembre del 2008

any de neu (2)

Ahir va caure la tercera nevada de l'any a Castellterçol, va nevar a final d'octubre, a final de novembre, i ahir, quan encara no ha començat l'hivern. Va nevar més tard que a la resta de Catalunya, perquè durant tot el dia va ploure i fins a la nit no va caure neu, però ho va fer amb força i aquest matí el poble, i sobretot, els seus voltants, estaven coberts de neu.
Com sempre, aquest matí m'he posat el gorro, els guants, i he agafat la càmera per sortir a passejar i a fer fotos, no gaires, perquè quan els dits abandonen el seu embolcall de pell de conill, de seguida es refreden i es tornen balbs, i costa fins i tot pressionar el disparador.
No hi havia res de nou i tot ho era, el castell, que és el primer que veig quan surto de casa, els camps de conreu d'arbustos per a jardins, les vaques, el mateix paisatge de sempre però amb el plus de la neu, que dóna una sensació més intensa de soledat i de silenci, de pau interior, crea un ambient propici per reflexionar sobre allò que et preocupa, sobre la dona que estimes o, simplement i no gensmenys, sobre la vida, el passat o el futur.
M'agrada sobretot fotografiar arbres, tant quan estan pletòrics i plens de fulles com quan estan pelats o, com ara, quan fins i tot les branques més primes i les fulles més delicades aguanten un dit de neu amb un pes que, en proporció, per a nosaltres seria insuportable.
En tornar cap a casa m'arriben els crits dels nens a l'escola, els nens són els que estan més contents quan neva; la Lara, que sempre li costa acompanyar-me a passejar, ahir al vespre no s'hi va fer pregar gens per sortir i embrancar-nos en una batalla de boles de neu.
Aquest està sent un bon any de neu.

16 comentaris:

  1. Una crònica i fotos molt maques. M'encanta el paisatge nevat...dona aquesta sensació de pau i calma, com tu ben dius..

    Bones festes
    Núria

    ResponElimina
  2. La pau i la calma es el que tots necessitem.Molt bones fotos

    ResponElimina
  3. Quin privilegi Manel, poder sortir i al costat de casa fer aquestes fotos. Tu que baixes cada dia a Barcelona ha nevat a Sant Feliu?

    ResponElimina
  4. Quina enveja...aquí només fa fred...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. Vosaltes, els de per allí, estareu preparats per aquestes neus però a mi, m'agrafa fred només de veure'ho..
    Que boniques les fotos..

    ResponElimina
  6. Sí senyor, serà un bon any de neu!
    Em fas enveja amb la neu a la porta de casa... ja et vaig dir que jo sortiria a fer les fotos amb esquís, je je je...
    Uns amics de la UES ahir van pujar la Tossa Pelada amb neu pols fins a la cintura. Diuen que era com si fossin al Canadà! Sort que dissabte començo vacances i farem una escapadeta als Pirineus... que em fas enveja amb aquests paisatges tan bonics que ens ensenyes ;)

    Per cert, la vainilla que poso a les galtes és la beina, la poso igual que tu la canyella: les galtes les faig a l'olla a pressió, primer enfarinades volta i volta i les aparto. Sofregeixo una mica les verdures, torno a posar-hi les galtes, afegeixo el vi i deixo que s'evapori tot l'alcohol. I llavors és quan hi poso la vainilla... tapo l'olla a pressió i fins que siguin ben tovetes! Ah! També hi poso una cullerada de melmelada de maduixa, el gust lliga amb la vainilla i fa la salsa brillant i molt bona ;)

    ResponElimina
  7. núria, tens raó, i em sembla que aquest any tindrem pau i calma de sobra.

    regi, va molt bé tenir una estona de tranquilitat per pensar. celebro que t'agradin les fotos i moltes gràcies per la visita :)

    àngels, no sé si ahir va nevar a sant feliu, però aquest migdia no n'hi havia ni rastre, de neu. de tota manera, sol nevar menys que a castellterçol, perquè estan més baixos.

    eva, em pensava que amb les vacances d'aquest any ja havies quedat servida de neu i gel :D

    maria, no et pensis, a mi no em desagrada el fred, però hi ha molta gent que no s'hi acostuma ni patint-lo cada any durant tota la vida.

    gemma, quina sort començar ja les vacances!
    moltes gràcies per la recepta, entre la vainilla i la melmelada deuen donar un tocd ben especial a les galtes, que ja et vaig dir que m'encanten, tant les de porc com sobretot les de vedella, que costen més de trobar.

    ResponElimina
  8. Sembla que si que serà any de neu , però em sembla que per aquí no la veurem ,tot i que jo mentre faci força fred ja estic contenta , sóc dona de fred , m´anima més i tinc més ganes de fer coses i si ja hi ha una bona nevada....sóc feliç.
    disfruta Manel de tanta pau

    ResponElimina
  9. Manel,

    Guapíssimes les fotos de la neu. El paisatge canvia totalment i sembla que no estiguis en el teu habitat. De totes maneres, la neu al camp es extraordinària, però a la ciutat... que vols que et digui, si, ho emblanquineix tot, però se'n va de seguida i ho deixa tot empastifat. Es una altra de les aventatges de conviure amb la natura.
    Una abraçada i abriga't!

    ResponElimina
  10. Manel maravilloso. Ojalá sea un año de bienes para todos, y salud.
    Un beso grande

    ResponElimina
  11. mai, potser no et caurà a casa, però al priorat segur que va nevar, o a prades, que he vist imatges al diari. si encara no treballes, pots fer una escapada a gaudir de la neu.
    quan torni a nevar, me'n recordaré de tu.

    josep, celebro molt que t'agradin les fotos, perquè tu en saps un munt.
    tens raó que la neu a la ciutat és una llauna, però als pobles quan neva molt no et pensis, que algun cop m'he quedat sense poder baixar a treballar a barcelona, i quan treballava a vic una vegada em vaig quedar incomunicat allà tres dies.

    su, me uno a tu deseo sincero. un beso.

    ResponElimina
  12. Año de nieves, año de bie!!!! Preciosas tus fotos, los niños lo tienen que estar pasando de miedo!!! Besos!!!

    ResponElimina
  13. Manel, a Mollet no neva, només dies rúfols, fred i humitat. Quina alegria em faria que caiguessin unes bolves! Molt bones fotos. i molt bonic el canvi de look del bloc.
    petons.

    ResponElimina
  14. salvia, los niños lo pasan estupendamente con la nieve, pero los mayores (almenos algunos, como yo) también. a ver si os nieva también este año.
    un abrazo ;DD

    parella, suposo que a mollet no deu nevar gaire, però aquest hivern, al pas que anem, segur que ho farà tard o d'hora. no desespereu..
    un petó!

    ResponElimina
  15. Precioises fotos Manel, ets un privilegiat, com mencantaria obrir la porta i veure tor blanc. Clar que amb un bon rebost i un bon foc .
    Petons i Bon Nadal!

    ResponElimina
  16. marisabel, viure aquí té els seus avantatges i els seus inconvenients, pensa que cada dia vinc a barcelona a treballar, però sí que és veritat que dóna gust poder sortir al matí a passejar amb el paisatge tot nevat. i saber que en tornar trobaràs la casa calenta i el rebost ple, és clar!
    una abraçada i que et vagi tot molt bé!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte