dimarts, 6 de gener del 2009

any de neu (3)

La quarta nevada de la temporada ha estat la bona, i l'han portat els Reis. Després de nevar a l'octubre, al novembre i a finals de desembre, estava clar que aquest any en cauria alguna de bona, i avui ha arribat: ha trigat més que en altres punts de Catalunya, però mentre dinàvem s'ha posat a nevar amb ganes i encara no ha parat. S'imposava, doncs, una sortida per completar l'àlbum fotogràfic d'aquest hivern blanc, però fa dies que arrossego un refredat bastant fort i m'ho he rumiat dues vegades: una mica més i se'm fa fosc.
Al terrat de casa i al carrer ja hi havia uns quants centímetres de neu acumulada, i el camí del castell i els voltants estaven coberts per una capa encara més gruixuda; els arbres que havia fotografiat després de les nevades de la tardor, avui tenien un aspecte més cansat pel major pes que suportaven, i les branques s'anaven ajupint per ajudar-se a suportar l'esforç; amb la llum grisa del capvespre, adquirien un aspecte fantasmagòric, i la silueta de la torre del castell entre la penombra feia augmentar aquesta sensació. Si disparava amb flaix, la llum artificial rebotava contra les volves de neu i les convertia en una pluja d'estels més pròpia de la nit de Sant Llorenç.
Quan he tornat a casa, els cotxes ja tenien dificultats per circular, i hi havia gent al carrer jugant a tirar-se boles; viuen en uns pisos nous que han fet al veïnat, però no són del poble: es veia que era la primera vegada que tenien la neu tan a prop de casa. Inconvenients i avantatges de viure en un poble petit de mitja muntanya, que ja sabeu que en té de tota mena.

15 comentaris:

  1. Manel, acabo de sentir a la tele que hi havien problemes de circul.lació a la carretera que anava a Castellterçol, i ara veig el teu post. Quines fotos més maques...aquí a Esplugues només hem tingut pedra i molta pluja.

    Núria

    ResponElimina
  2. A terrassa i matadepera també ha nevat pero no ha quallat la neu!!! Pero quina bonica posatal ha estat dinar el dia de reis nevant...Quin bon regal!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Quines fotos més boniques. jo també vull que neve per Beneixama, però no hi ha manera. Fa fred, però no tenim neu. Salutacions

    ResponElimina
  4. unes fotos precioses !!!
    i a cuidar-se el refredat, que et milloris i Bon any !

    una curiositat : que vol dir això de "enllaços a aquest missatge" ?

    ResponElimina
  5. Bon Any Manel i felicitats (ja se que era el dia 1).
    Quina nevada més bonica, jo he gaudit també de la neu per Sant Esteve és una maravella tot blanc!!
    Cuidat el refredat!!!

    ResponElimina
  6. núria, les carreteres per aquí a dalt estan plenes de neu i no sé si demà podré baixar a barcelona, semblarà una escusa per allargar les vacances.

    eva, vosaltres podeu fer una escapadeta fins al coll d'estenalles i segur que allà hi trobeu neu. a aquesta hora aquí ja hi ha més de 15 centímetres, a veure com anirà demà per circular si gela a la nit.

    francesc, avui deien que nevaria a nivell del mar, jo crec que aquest any tindreu neu fins i tot a beneixama, i si no, ja saps on tens casa teva.

    anna, gràcies, ja miraré a veure si me'l curo perquè demà haig de tornar a treballae, si la neu no ho impedeix.
    això dels enllaços, on ho has vist? ara mateix no se m'acud.

    dolorss, bentornada i molt bon any. espero que hagis descansat força d'aquestes vacances i tornis amb les piles carregades i amb moltes i noves idees.
    fins aviat!

    ResponElimina
  7. Manel, aquesta tarda a Mollet han caigut unes quantes volves... i ens ha encantat (perquè no ha quallat) que si no ja em veus al pati de casa, estirada damunt la neu movent braços i cames per deixar-hi la forma de l'angelet.

    ResponElimina
  8. Por favor...que maravilla
    este año estais batiendo records de nevadas...
    un besote Manel

    ResponElimina
  9. Unes fotografies precioses!
    Ahir al vallès occidental també ens va nevar, però dificilment tindrem tanta neu.

    ResponElimina
  10. txell, és una idea magnífica, mai no ho he fet, i si no estés tan refredat, surto ara mateix a fer l'angelet.

    su, supongo que en cuenca también andais cubiertos de nieve y tu mac podrá hacer magníficas postales.
    me alegro que hayas vuelto de vacaciones, un beso.

    eva, no sabia que vivies tan a prop, amb mitja hora de cotxe trobaràs neu per donar i per vendre.

    ResponElimina
  11. Quines estampes tan boniques, a veure si dissabte que anem a Moià ;) trobem encara aquest bé de déu.
    Una abraçada fredolica!

    ResponElimina
  12. Quines postals ens ensenyes més maques...M'agrada aquesta neu però sempre penso en aquells que no viuen tan be com nosaltres, sota plugim i calents i m'entristeixo i prefereixo que no faci fred.
    A reveure...

    ResponElimina
  13. Aquest any no en spodem queixar, eh? quines nevades!!!
    Tinc el cor dividit entre la neu i la roca calenta... tant m'agrada escalar com una saraganta al sol com m'agrada esquiar amb fred i neu! I aquest any estem tenint les dues coses :)

    ResponElimina
  14. Boniques fotos, a Reus no neva mai.
    Salut!!!

    ResponElimina
  15. Manel, felicitats per les fotos! També va nevar a Cassà! :) I tot i que no teníem un gruix de neu res comparable al vostre, també va ser bonic aixecar-se l'endemà i veure tot el paisatge enfarinat.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte