divendres, 21 de març del 2008

llobarro amb favetes al romesco i cruixent de porro

Tot i que fins ara només hagi publicat en aquest bloc receptes de nom senzill, ja veieu que també en sé fer algunes de nom llarg, d’aquells que expliquen tots els ingredients, d’aquells una mica grandiloqüents.
És un plat de nom llarg però no és complicat de fer; de fet, el vaig pensar quan preparava un sopar degustació per a sis persones que incloïa uns entreteniments, tres entrants i tres plats, i tots els havia de cuinar jo. Com que al mateix temps era un dels sis comensals del grup, havia de preparar plats que pogués deixar mig embastats durant la tarda i rematar-los en pocs minuts.
Al gra: un pot de favetes fregides en oli d’oliva, salsa romesco, que podeu fer a casa o bé comprar-la feta (quan no la faig, en compro de la casa Ferrer), un porro i uns bons filets de llobarro.
E
scorrem les favetes i guardem l’oli, que és molt bo per fer amanides o plats de verdura, i les posem en un cassó amb unes cullerades romesco.
Tallem el porro en juliana fina i el fregim en oli calent però no massa, perquè es crema de seguida; s’hi ha de deixar poca estona, vigilant que quedi ros i cruixent però no negre. Reservem sobre paper de cuina.


A l’hora d'acabar el plat, posem el cassó de les favetes al foc uns minuts mentre en una paella ben calenta amb una gota d’oli marquem el llobarro, primer pel cantó de la pell i després per la part de la carn; pocs minuts, que el peix és millor que no es ressequi.
En un plat fondo, posem les favetes al fons i, a sobre, el llobarro amb la pell cap amunt. Finalment, per donar volum i contrast al plat, el porro cruixent a sobre el peix. No cal dir que queda igual de bo amb lluç, orada, bacallà, turbot... en fi, ja veieu que no costa i el resultat és espectacular, tant a la vista (la foto no li fa justícia) com al gust.
B
on profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte