dijous, 20 de novembre del 2008

pernil d'ànec casolà

Va durar uns anys que el pernil d'ànec es va posar molt de moda; ara se segueix trobant, però molt menys, tot i que a mi m'agrada força i va molt bé per donar un altre caire a una simple amanida o servit amb unes senzilles torradetes. Malgrat tot, fa temps que no en compro, i fa un mes vaig veure al Cuinant, un excel·lent bloc que fa la Maria Dolores des de Carlet (València), una manera d'elaborar aquest pernil a casa, i vaig pensar que el provaria perquè, si sortia bo, en podria tornar a preparar de cara a les festes de Nadal.
La veritat és que el procediment és senzill i el resultat excel·lent, i pràcticament és impossible que surti malament.
Només cal comprar un magret (un pit) fresc d'ànec, que en venen a tots els supermercats, sal gruixuda i pebre negre. Es posa a dins d'un tuper una base de sal, s'hi posa el magret a sobre i es cobreix amb més sal. Es tapa el recipient i es deixa a la nevera dotze hores. Passat aquest temps (jo em vaig despistar i l'hi vaig deixar una mica més, i no va passar res), es neteja bé de sal i s'hi tira pebre negre per sobre. S'embolica amb una gasa o un drap de cotó i es deixa a la nevera unes tres setmanes, depèn de com sigui de gruixut el pit i de si el volem més curat o menys. Ja es pot tallar (millor si és ben finet) i menjar sol, en amanida, amb meló com proposa la Maria Dolores, o com us vingui més de gust.

31 comentaris:

  1. Manel...me ha encantado...
    Un besote

    ResponElimina
  2. Vaya!!!! qué maravilla!!!!! Besos!!!!

    ResponElimina
  3. Hola Manel

    Tens tota la rao, no sembla que sigui complicat fer-lo. Potser ens animem a preparar un pernil d'ànec per les festes. Nosaltres sempre l'acompanyen amb amanidas, però segur que hi han moltes possibilitats més. Un abraçada

    ResponElimina
  4. Tinc deliri amb el pernil d'ànec. Aquesta recepte cau segur!!!!

    ResponElimina
  5. -Manel, jo no se massa bé quin temps fa per Castellterçol , però si fa un fred considerable i no és massa humit t´aconsello que un cop tret de la sal i amb el mateix procediment que has fet el pengis a les golfes( si en tens es clar), veurás que els resultats son molt millors, s´asseca més bé i és més saborós.
    L veritat es qur tret d´amanides i pinxos el magret així curat es limitat, perouna de les maneres que m´agrada més és fer-lo cruixent al forn i acompañar-lo amb una barqueta de chutney de poma .

    salutacions amic

    ResponElimina
  6. su, estoy seguro de que a un magret curado como éste le sacarías un inmenso partido y un plato con un bonito nombre.

    salvia, a ti que te gusta desayunar en casa algo más que un café antes de salir a trabajar, un poco de pan con tomate y jamón de pato te sentaría de maravilla.

    delícies, la mai, en un comentari més avall, diu que els usos d'aquest pernil són una mica limitats, i és veritat, però també li he dit quel almenys a mi, menjat com un embotit més també m'agrada.

    mar, si t'agrada aquest pernil , ésla millor solució, perquè no has d'anar amb paquetets petits sinó que amb un sol magret en tens per molts dies.

    mai, a castellterçol estem a més de set-cents metres d'alçada i ara mateix hi fa un fred que pela, o sigui que no hi ha problema per això. a casa no tinc golfes, però crec que el penjaré al garatge, que és la part més freda de la casa, tot i que no està gaire ventidada.
    respecte als usos, mira, m'acabo de menjar el poc que quedava simplement amb un parell de llesques de pa amb oli i sal, sense amanida ni meló ni res.
    gràcies pel consell, amiga.

    ResponElimina
  7. Manel, quina bona idea!! Et prometo que el farè m'agrada però no es troba gaire, i a més és molt car. Compraré magret i el prepararé jo mateixa. Gràcies per ldea..es veiem d'aquí a unes hores!!

    Núria

    ResponElimina
  8. Manel, no em puc creure lo fàcil que ès!!! em penso, que a casa, aquest nadal també en farem.
    mil petons.
    tx

    ResponElimina
  9. No hauria dit mai que fos tan fàcil fer pernil a casa... Em sembla que ho provaré, que el pernil d'ànec ens agrada molt i al preu que va, val la pena fer-lo a casa ;)

    ResponElimina
  10. Ostres!! que fàcil de fer. Es veritat va estar molt de moda i ara no se'n parla gaire.

    Jo en tinc un al congelador! descongelat i amb aquest procediment també queda bé o em quedara dur!!

    Gràcies.

    ResponElimina
  11. Genial que hagis penjat aquesta preparació. Des que se fer salmó marinat,en faig sovint i ara que se com fer aquest pernil, caurà segur.
    El que s'apren per aquí, eh?

    ResponElimina
  12. És més, estic pensant molt seriosament a regalar-ne per Nadal a uns quants fan que conec...

    ResponElimina
  13. Hola Manel!
    He entrat per dir´te que et faig servir de recurs narratiu en el darrer post que he penjat i m'he trobat amb aquest magret!
    És molt fort! La kisumenja te una recepta sobre com fer pernil d'ànec a punt per penjar-la! Al final et pensaràs que et copiem! jajajaja
    Per cert, espero que no et faci res qeu t'empri... Si no, m'ho dius i ho trec...

    ResponElimina
  14. No sabia que es pogués fer a casa, demà divendres compraré un pit d’ànec al mercat, ja et diré el resultat

    ResponElimina
  15. Molt interessant, i sembla molt fàcil...primer vull provar de fer el magret a l'oporto que vaig aprendre l'altre dia, i després ,'agradarà provar de fer el pernil. Gràcoes!!

    ResponElimina
  16. Precisament l'altre dia vaig estar mirant aquesta recepta...que tb ho proposaven de fer amb tonyina amb el mateix procediment!!! Jo tb m'animaé a fer-l'ho, més fàcil impossible!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  17. núria, tens raó que comprat en paquetets surt molt car, així és molt més econòmic si n'has de fer per colla.

    txell, jo vaig pensar el mateix, jo he fet i sí, és tan fàcil com sembla, i el resultat és prou bo. segur que per nadal ja podràs fer això i mil coses més. cuida't i fins aviat!

    gemma, li deia a la txell que tots hem fet el mateix pensament, que és fàcil i ens resol un entrant a un preu millor.

    hola, amics de vila-rodona! he anat a tafanejar una mica el vostre bloc quan he vist el comentari i veig que us acabeu d'estrenar, d'entrada amb una cargolada i un sopar-degustació fantàstic. caldrà seguir la vella carmanyola.
    això que em dius del magret congelat no t'ho ser dir del cert, però jo crec que sí que es podria fer. sorti ifins aviat!

    maria, si t'agraden aquestes preparacions, també tinc un salmó fumat a casa que potser t'interessarà, el trobaràs amb el buscador.

    mar, si en fas gaires pensa que t'ocuparan part de la nevera durant tres setmanes, llevat que tinguis unes golfes o una galeria fresca per tenir-lo penjat com aconsella la mai en el seu comentari.

    massitet, potser sí que us hauré de vigilar. no només feu els mateixos plats que jo, sinó que fins i tot.... us heu casat!

    àngels, espero a veure com et va.

    anna, no pares de fer cursos i aprendre plats nous. espero que aquest magret a l'oporto ens l'explicaràs en el seu moment.

    eva, amb tonyina també el vull provar, perquè la mojama sempre m'ha agradat. et deixo que em poso a escriure sobre les delícies de la mantega :DD

    ResponElimina
  18. De moment, ho provaré amb un magret que vaig comprar ahir al Metad... dic al Mercadona. Ja us ho explicaré!

    ResponElimina
  19. mar, jo també el vaig comprar al metadona, em semla que gairebé tots hi anem sovint.

    ResponElimina
  20. Hola Manel!!!! Noooooo, no et copio!!! Tenia la recepta per penjar des de l'any passat!!! És trist, però cert, passo tan poc per Olleta que ja veus, tinc posts pendents de penjar de fa la tira(sort que hi ha el Massitet)... No pot ser això!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  21. kisumenja, no pateixis, que el teu flamant marit ja m'ho va explicar, que feia temps que el tenies. de fet, sóc jo el que ha fet aquest pernil per primera vegada, però és fàcil i dóna bon resultat i em va semblar que s'havia d'explicar perquè ahir vaig mirar preus i un sobre de pernil fet costa el mateix que tot un magret fresc.
    a veure si trobes més estones per dedicar al bloc :)
    una abraçada i fins aviat!

    ResponElimina
  22. Avui hem provat el pernil que vaig fer el dia que vas posar la recepta està boníssim, val la pena fer-lo

    ResponElimina
  23. àngel, m'alegro molt que us hagi agradat, però em sembla que aquest ja no arriba a nadal, que falten molts dies :)

    ResponElimina
  24. Vaya, no he tingut previsió suficient...pensava que eren dues setmanes...Encara que ho intentaré..ja que els he comprat menys gruixuts...

    Gràcies
    Núria

    ResponElimina
  25. núria, em sap greu que no arribis a temps, però pensa que si no és per cap d'any (potser encara estarà una mica tendre) serà per reis.

    ResponElimina
  26. Manel, cap problema...ja he comprat del preparat per tenir per any nou...u l'altres el faré servir per reis...o per quan sigui.

    Gracies

    Núria

    ResponElimina
  27. Gracies Manel per la recepta. De moment està a la nevera reposant tot tapadet amb pebre. Ja et diré que ha sortit de tot aixó.
    Mayte

    ResponElimina
  28. mayte, espero saber com t'ha anat , espero que en gaudiu molt, i bones festes!

    ResponElimina
  29. Només 5 paraules
    ES PEC TA CU LAR
    Fácil, gustós, polivalent,i tallat finet per acompanyar unes llenties amb foie no te preu :-)
    Mil gracies
    mayte

    ResponElimina
  30. gràcies, mayte. celebro que t'hagi quedat bé, jo en vaig fer dies enrere, em vaig despistar i m'ha quedat salat :-(

    ResponElimina
  31. Jo l'he fet amb sal fumada....Espectacular!!!!!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte