M'ha sobtat que ja hi ha molta gent fa dies que prepara aquests àpats i ja rumia què farà, perquè jo encara no ho tinc gens clar, gairebé no hi he ni pensat. Però veig, a través del comptador de visites, que cada dia arriben a aquest bloc un munt de visites de persones que han posat al cercador la frase "dinar de nadal". i les entrades més visitades aquests dies són precisament una que vaig titular d'aquesta manera i les que s'hi relacionen. Els lectors arribeu aquí, com a d'altres llocs, imagino, buscant idees per als àpats de les festes.
Per això m'he decidit a posar aquesta pàgina al menú d'inici, perquè pugueu trobar amb un sol clic uns quants suggeriments que us ajudin o us donin idees per a aquestes dates. Alguns són àpats o plats que he fet per Nadal o per Cap d'Any; altres, simplement són plats que crec que podem quedar bé en unes dates especials com aquestes. La majoria els he publicat aquest any, i he escollit set o vuit propostes en cada apartat procurant que hi hagi una mica de tot, excepte en el cas dels segons, que m'ha semblat una bona idea posar diverses idees de canalons, tradicionals i diferents. En l'apartat de postres n'hi he posat menys, perquè no en faig gaires i perquè segur que ja menjareu torrons, neules, tortell de reis i totes les altres llepolies pròpies d'aquestes dates.
Espero que us ajudin i que vagi molt bé!
aperitius i entrants
- una petita delícia- pernil d'ànec casolà
- galeta salada amb formatge de cabra, tomàquet sec i anxova
- cassoleta de ceba caramel·litzada
- babaganuix amb anxova (en cullereta)
- coca fullada de verdures i brots tendres
- croquetes d'au i ceps trufades
- croquetes de pastanaga amb maionesa especiada
primers plats
- amanida de brots tendres amb foie, codonyat i festucs i una vinagreta dolça
- amanida tèbia de gallina amb vinagreta de mandarina
- crema de verdures i bolets amb 'quenelle' de mascarpone i salmó amb espècies
- sopeta de foie gras amb carxofes
- crema de pastanaga amb ou 'poché' trufat
- crema de carbassa i gambes
- escudella barrejada
- pebrots farcits de pollastre amb samfaina, amb beixamel de 'piquillos'
- llenegues amb pedrers confitats i greix d'ànec
- mandonguetes o croquilles
segons plats
- canelons de pollastre de pagès
- canelons d'albergínia amb carn
- canelons d'albergínia amb peix i marisc
- canelons de ceps sense canelons
- cassola de cues de rap amb gambes
- bacallà amb gambes en pil-pil lleuger sobre llit de carbassó
- turbot o rèmol a la planxa amb verdures al romesco
- lluç en salsa verda amb gambes vermelles
- braons al vi negre amb bolets, primera part d'una recepta
- rostit de festa
- turbot o rèmol a la planxa amb verdures al romesco
- lluç en salsa verda amb gambes vermelles
- braons al vi negre amb bolets, primera part d'una recepta
- rostit de festa
postres i dolços
- trufes i bombons salats
- mousse de torró
- pastís de pasta de full amb crema i fruites
També us poden ajudar aquestes entrades:
- idees per als àpats de nadal i cap d'any
- més idees per al dinar de nadal i cap d'any
- dinar de nadal
- sopar de nadal per a vint-i-cinc
i aquestes:
- un sopar de cap d'any (I)
- un sopar de cap d'any (i II)
o podeu treure idees d'aquí:
- aniversari i vacances