dijous, 5 de juny del 2008

amanida de mongetes tendres amb tres tomàquets

Fer mongetes tendres, almenys a casa, és un dels recursos més suats quan toca menjar verdura, cosa que, tenint nens, s'ha de fer així, per decret, perquè no és una menja que demanin per voluntat pròpia.
Però bullides amb patates i amanides amb oli encara estan més vistes, de manera que cal buscar alternatives perquè se les mengin. Saltar-les amb pernil també està vist, de manera que l'altre dia se'm va ocórrer aquesta manera per menjar la verdura i una amanida tot junt, i amb ingredients més valorats pels més joves com la salsa de tomàquet i el formatge.
Les mongetes, en aquest cas rodones del tipus boby, les vaig bullir amb aigua i sal i un cop cuites les vaig passar per aigua freda per mantenir el color. Després, les vaig barrejar amb tomàquets d'amanir tallats a trossos petits, tomàquets tipus xerri partits per la meitat i salsa de tomàquet casolana. Finalment, hi vaig posar unes boles de formatge mozzarella. Si n'hagués tingut, hi hagués posat tomàquets secs rehidratats en oli en lloc dels xerri, però no era el cas.
El resultat, però, no va quedar pas gens malament, i tota la gent que he vist aquests dies pels blocs que segueix dietes Montignac o similars, se les pot menjar tranquil·lament.

5 comentaris:

  1. Molt bona idea, fresqueta per la calor!!!.

    ResponElimina
  2. L'amanida fa molt goig. Bona idea!

    ResponElimina
  3. Jo també m'apunto la idea, i amb els tomàquets secs rehidratas també deu quedat ben bo.

    ResponElimina
  4. Segur que queda boníssima, i visualment és molt atractiva.

    Marta F.

    ResponElimina
  5. la mongeta es bonissima! però jo no faig la boby,la compro a torredembarra a una pagesa que les cultiva ella mateixa, de l'hort a l'olla i encara que no son tant primetes estan superbones i els nens els encanta!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte