saltejat de verdures amb gambes
Un saltejat de verdures al wok que també es pot fer en una paella i que dóna molt bon resultat amb una inversió de temps i diners no massa gran.
Com sempre, tallem les verdures en juliana perquè es facin depressa, i hi posem el que tinguem més a mà: en el cas de la foto, hi vaig posar brots de bambú i de soja que tenia en conserva, pebrot verd, pebrot vermell, pastanaga, porro i ceba. Primer tiro al wok la pastanaga i els pebrots, un o dos minuts, i després la resta d'ingredients, dos o tres minuts més remenant tota l'estona perquè no es cremin, i les gambes, en aquest cas comprades ja pelades, ho salo tot lleugerament, dues voltes més i un raig de salsa de soja més o menys generós, segons els gustos i el tipus de salsa (n'hi ha de més fortes i de més suaus). Ara sí que amb dos cops de canell al wok n'hi ha prou perquè es barregin els sabors, i ja es pot servir.
Imprescindible menjar amb palillos orientals.
Recepta d'inspiració oriental total, eh?. Amb palillos inclosos, llàstima que jo sigui una mica "patosa". Ja veig que hauré de practicar més per estar a l'alçada!.
ResponEliminaFins demà!
glòria, no pateixis, que això dels palillos només és qüestió de pràctica.
ResponEliminaens veiem aquest vespre.