dimecres, 16 de juliol del 2008

el principal aliment del món (6)

arròs d'estiu

Dies enrere, la Lara va fer deu anys, i quan li vam demanar què volia fer per celebrar-ho, va triar anar a passar al dia a les piscines Els Roures de Seva, al peu del Montseny, amb unes quantes amigues seves, com l'any passat, i així ho vam fer.
És un lloc molt agradable amb tres piscines de mides diferents, un tobogan espectacular i una extensa zona d'herba amb sol i ombra dels roures que donen nom al lloc. I com que també tenen un menjador i es tractava de passar-hi el dia, havia de preparar el dinar, i la Lara va estar d'acord a repetir el menú de l'any passat: amanida d'arròs i pollastre arrebossat.
La veritat és que les nenes van devorar l'arròs, no sé si perquè estava bo o per la gana que els agafa nedant i jugant. Però si un dia heu d'endur-vos menjar en una carmanyola o un tuper, proveu-ho, perquè és fàcil i dóna bon resultat.
Només s'ha de bullir l'arròs, afegint-hi pèsols a mitja cocció, i rentar-lo per treure-li el midó un cop tret del foc. L'arròs l'abocarem en un bol gran on haurem posat ceba tendra picada a macerar amb vinagre, perquè li tregui la fortor, tomàquet sense llavors picat petit, olives farcides tallades, anxoves picades petites, tonyina esmicolada, oli, el vinagre de la ceba, sal i julivert.
S'ha de barrejar bé i anar-hi afegint oli i vinagre fins que té el punt que ens agrada. S'hi poden posar moltes més coses, però aquestes són suficients si no us voleu complicar la vida, que d'això es tracta aquests dies.

5 comentaris:

  1. Fantàstic aquest arròs fresquet per a l'estiu. Potser el faré un dia d'aquests. Per la foto, es veu molt acolorit i abellidor. Salutacions.

    ResponElimina
  2. Ideal este arroz, es fantanstico, pero no solo para este tiempo, yo tambien lo comeria en invierno muy ricamente. Felicidades currante

    ResponElimina
  3. Ostres, els Roures de Seva! Quins records! Entenc que la Lara hagi vulgut celebrar el seu aniversari allà... el tobogan és espectacular!
    De petita estiuejava a casa els avis, a Vic o a Montrodon, i molts dies anàvem als Roures a banyar-nos... recordo que pel tobogan compràvem un "vale" de 10 baixades i ens posaven un braçalet de plàstic que anaven marcant a cada baixada. Encara ho fan així?
    El millor moment del dia era quan el vigilant marxava un moment i tots els nens corríem a fer una baixada gratis... quins records!

    Per cert, aquest arròs segur que va ser el millor complement a una jornada de piscina com aquesta, nedar fa venir gana, oi?

    ResponElimina
  4. francesc, posa't-hi, que quan entres a la cuina demostres que tens molt bona mà.

    su, currante pero menos, que la cocina es un placer y si los demás disfrutan, como en este caso los niños, sabes bien que recompensa.

    gemma, encara funciona igual, i com que és un lloc gran, les nenes tenen una sensació de llibertat i de no sentir-se vigilades pels pares que llegeixen a l'ombra. m'alegra haver-te despertat records

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats! Fer 10 anys és molt important en la vida d'un infant! Quina bona manera de celebrar-ho i quin dinar més bo! Felicitats!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte