diumenge, 20 de juliol de 2008

el principal aliment del món (7)

arròs amb boques i gambes

No cal que repeteixi aquí que l'arròs, en totes les seves preparacions, és una de les meves menges preferides, i cuinat a la paella acostumo a preparar-lo almenys un cop per setmana, de manera que tinc ocasió d'anar provant ingredients per fer arrossos de mar, de muntanya, mixtos, de verdures, etcètera.
Fa poc vaig provar los boques, aquestes pinces de cranc grosses i molssudes que generalment venen congelades i que donen un gust magnífic a l'arròs. Concretament vaig fer un arròs de boques i gambes perquè volia un plat realment gustós.
Vaig fer primer un fumet de rap amb un bon cap, ceba, pastanaga i una fulla de llorer, i en aquest brou hi vaig bullir durant cinc minuts les boques, prèviament descongelades durant unes quantes hores. Jo no ho vaig fer, però ara veig que hagués anat molt millor trencar amb una mà de morter la closca d'aquestes pinces, de manera que deixessin anar més fàcilment el seu sabor al brou i perquè a l'hora de menjar-les, fossin més fàcils de pelar.
L'arròs el vaig fer com sempre: a la paella amb oli hi vaig fregir les gambes, les vaig treure i vaig posar a fer el sofregit amb ceba, pebrot verd, pebrot vermell i all, tot picat ben petit, tomàquet ratllat i sípia tallada a quadrets. Una bona estona, perquè el sofregit es vagi concentrant amb els gustos de les gambes, de les verdures, de la sípia... i després els pèsols i l'arròs, 100 grams per persona, ben remenat a foc fort perquè el sofregit l'impregni, i ja hi podem tirar el brou calent, coem deu minuts a foc fort i cinc a foc fluix (o 8 si us agrada l'arròs més cuit).
Dos minuts abans d'acabar la cocció, s'hi posen les boques i les gambes
perquè s'escalfin, es deixa reposar uns minuts més i ja es pot servir.

17 comentaris:

  1. Manel, però quina paella més impressionant, quina gana!!! a casa teva et deurien fer la 'ola', no??? quin plaer pels sentits. Avui a casa provarem de fer l'arrós negre, ja t'explicarem.
    petons.

    ResponElimina
  2. Aquest arròs amb paella ha de ser boníssim. M'afegesc al comentari dels amics vermells. Me l'apunte, l'arròs. Salutacions

    ResponElimina
  3. Ooooooooh!. Magnífic aquest arròs!. En alguna trobada, a tu i al Francesc us haurem d'encarregar un arròs per a la colla!.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  4. Espectacular aquest arròs...i és que amb uns bon sofregit i un bon fumet, tens l'èxit assegurat!!! i si poses boques i gambes...ja no dic res! ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. Uau! Aquesta paella sí que és un bon dinar de diumenge! No he provat mai de fer arròs amb boques... molt bona idea!
    Estic d'acord amb la Glòria, a la propera trobada haurem de fer un tast d'arrossos ;)

    ResponElimina
  6. parella vermella, l'arròs negre és un dels meus preferits, vull veure al bloc com us ha quedat.

    francesc, si a tu et sembla bé, em sento doblement satisfet, perquè amb els arrossos que et fa la sogra...

    glòria, millor el francesc i el massitet, que fa poc en va escriure una tesi doctoral.

    eva, tens raó, el mésimportant són els ingredients i les dues bases, el sofregit i el brou.

    jo crec que un arròs en una trobada sempre dóna un aire festiu i permet alhora molt de debat i fins i tot polèmica.

    ResponElimina
  7. Manel, com dirien a casa meva, aquest és un dinar de festa major. T'has lluït, enhorabona
    Ester
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Brutal este arroz Manel, he disfrutado viendolo en su paellera...y casi pudiendolo tocar en mi pantalla. Besotes
    Ah seguro que pusiste algun entrante rico de esos que haces.

    ResponElimina
  9. ester, jo també trobo que un bon arròs sempre fa festa, però això de la festa major t'ho agraeixo molt.

    su, muchas gracias, lamento que todavía no se puedan probar estas cosas por la pantalla.
    i si, no recuerdo cual, pero antes de un arrocito unos entrantes para picar es lo mejor.

    ResponElimina
  10. que haig de dir d'aquest arròs, doncs magnific.
    ja provaré amb boques a veure que tal queda.
    felicitats.

    ResponElimina
  11. Manel, hi queda encara una miqueta per mi???! PEr mi tambè és el meu menjar preferit...uhmmm...rico, rico l'arroç..

    Felicitats quina pinta té!!
    Núria

    ResponElimina
  12. Manel

    Ja saps que soc un seguidor de la teva guina i molt especialment dels teus arrossos (et recordo que em vas prometre una tarjeta preferent Manel's Card).
    Cada arrós que fas sembla insuperable, però això és fals, aquest, amb boques i gambes, torna a superar el sostre.
    Felicitats!

    ResponElimina
  13. Manel, quina guapada d'arròs t'ha quedat. La paella és el meu plat predilecte, de verdures, marisc o peix. Vindré sovint perquè veig que tens uns arrossos estupendos. Una abraçada.

    canela

    ResponElimina
  14. Aquests arrossos amb marisc i fumet de peix són INSUPERABLES!!! L'enhorabona, Manel!

    ResponElimina
  15. gina, les boques són un marisc molt gustós que donen un altre gust a l'arròs, segur que t'agraden.

    núria, em sap greu però no en va pas sobrar, però com dic sempre als amics que em visiteu, si vens un dia a casa un plat d'arròs no et faltarà mai.

    josep, amb aquests elogis et mereixes una manel's vip card. moltes gràcies.

    canela, m'alegra coincidir amb tu en gustos, de fet en el teu bloc hi he vist un parell de risottos que feien molt i molt de goig.

    ResponElimina
  16. Manel, amb un arroset com aquest...em fas feliç!!jeje...A més té una pinta...umhhh

    ResponElimina
  17. diumenge faré aquest arròs....
    ja us explicaré com haurà anat....

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...