dijous, 10 de juliol del 2008

musclos amb dues salses

Els musclos són bons de tota manera, simplement oberts al vapor en una cassola tapada sense ni aigua, ja estan deliciosos. Més encara si hi posem un raget de vi, una fulla de llorer, unes branquetes de julivert...
Ara que estem en ple estiu, si es vol menjar-los freds, hi ha diverses maneres, aquí ja n'he explicat una que queda molt bé, amb vinagreta de verdures, però hi ha una manera encara més senzilla per servir-los com a tapa, i sobretot si n'hem de fer en grans quantitats, que és amb dues salses: maionesa i salsa de tomàquet. A casa sempre va bé tenir salsa de tomàquet feta, t'ajuda a fer més depressa els fideus, o l'arròs, o per amanir pasta quan els nens es fan el menjar sols.
Si ens agrada, a aquesta base de salsa de tomàquet, que normalment fem amb ceba i all ben picats i sofregits, hi podem afegir alguna herba aromàtica o una mica de picant, ja sigui una punta de harissa (preparat àrab a base de bitxo vermell aixafat), tabasco o qualsevol altre per l'estil.
La maionesa també pot ser de compra o preparada a casa, i es pot posar sola o enriquida amb julivert picat, llimona o qualsevol altre ingredient que us agradi.
Per fer l'aperitiu un dia d'aquests calorosos.

8 comentaris:

  1. Si us plau! convidan's també a una cerveseta ben freda que amb els musclos fan una combinació perfecta!

    ResponElimina
  2. Me has "matao", que delicia de aperitivo y como dicen los cuinosvermellos con una cervecita...Gracias por la receta, eres un trabajador, nato

    ResponElimina
  3. doncs si, els musclos a casa ens agraden molt i les salsetes doncs estupendes. mira m'has donat una idea per aquest cap de setmana.

    ResponElimina
  4. Boníssimes les clòtxines (=musclos) al vapor! Abelleixen molt, sobretot a l'estiu. T'ha eixit una foto molt temptadora. :)

    ResponElimina
  5. Ostres, quina bona pinta... aquest plat és un aperitiu de primera!
    Em fas molta enveja perquè a casa els musclos no agraden gens i tinc poques ocasions per menjar-ne... Serà qüestió que me'ls faci per a mi sola, no? ;)

    ResponElimina
  6. parella, cervesa, vi blanc, aquest estiu esteu convidats quan vulgueu.

    su, lástima que estés tan lejos, pero si un día pasas por aquí, estás igualmente invitada, y prometo trabajar duro.

    gina, que vagi molt bé si ho proves el cap de setmana, però tu no sé si ho podràs acompanyar amb la cerveseta....

    francesc, amb tu ampliem el nostra vocabulari, clòtxines sona molt bé.

    gemma, amb les teves mans, si et fas uns musclos empal·lidirem tots d'enveja.

    ResponElimina
  7. M'encanten els musclos!!! I com bé dius,només oberts sense res ja estan boníssims!!! és un dels meus plats preferits...i ara a l'estiu en faig cada setmana, així que el pròxim cop...a les 2 salses del Manel!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  8. gràcies, eva, segur que et sortiran la mar de bons.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte