Com a tos els blocs, arriba l'època de publicar les amanides que fem a cada casa, sempre un xic diferents per no repetir els àpats, i de les que he fet darrerament, aquesta és una de les que millor han quedat de gust.
No és pas complicada: la base és un "mesclum" de brots tendres que vaig comprar ja nets i triats, i que en aquest cas portava herba dels canonges, batàvia verda, bleda roja i mostassa vermella.
Per combinar, vaig triar bacallà fumat conservat en oli, que també vaig comprar preparat tot i que es pot fer a casa seguin la tècnica del salmó fumat sense fum i deixant-lo un dia o dos cobert d'oli, que després farem servir per amanir els brots. Hi posarem poca sal perquè el bacallà ja és fortet.
Finalment, per sobre hi vaig posar olivada i tomàquet, però en lloc de posar-lo cru, el vaig posar sofregit i li va donar un gust diferent a l'amanida que ens va agradar.
Els brots amb el bacallà han d'estar bonissim.
ResponEliminaCom tu dius, ara toca a les amanides ser les protagonistes dels blocs.
No havia sentit mai parlar de la "batàvia" ni de "bleda roja". Per la pinta que fa, ha de ser molt refrescant i saborosa.
ResponEliminadolorss, ja veus, ens anem "deixant" els ingredients.
ResponEliminafrancesc, ara està de moda posar tota mena de coses a lesamanides, però de fer algunes s'havien utilitzat tota la vida.
mira't aquesta dreça, que hi ha coses curioses
http://www.pamieshorticoles.com/Herbes-amanides_2.html
Ai mareeeee.... les amanides que porten bacallà em perden!!!! Aquesta que has fet ha de ser boníssima!!!!!
ResponEliminaM'acabe de mirar l'adreça que m'has indicat i és ben original. Gràcies. ;)
ResponEliminamyriam, t'alabo el gust, formen una bona combinació.
ResponEliminaM'encanta aquesta amanida...me l'apunto!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ai, Manel!: És que jo, quan sento la paraula "bacallà" ja se'm fa la boca aigua. Avui, per sopar, n'he menjat de bullit i ben fresquet amb tomàquet. Magnífica combinació la teva!
ResponElimina