dissabte, 28 de juny del 2008

salses per a la pasta (4)


"passata di pomodoro" i salmó


Avui començo a sortir amb els companys després de molt de temps aturat i un parell de setmanes d'entrenar en solitari, de manera que ahir al vespre tocava menjar pasta, que és la millor manera d'omplir els dipòsits de glucogen de les cames per les hores d'esforç de l'endemà.
Hi ha nombroses receptes de pasta amb salmó, moltes d'elles amb crema de llet, però com ja haureu vist que d'això, en aquest bloc, amb prou feines se'n gasta, vaig preferir combinar aquest peix amb salsa de tomàquet.
Sí, salsa de tomàquet, de la tradicional feta a casa, però m'ha abellit posar-li un nom italià que queda més "rimbombant". De fet, la "passata" és el tomàquet ratllat posat a coure a foc lent llarga estona, a vegades tres i quatre hores, amb sucre i sal, per deixar que es vagi concentrant.
Jo sofregeixo primer ceba i all molt ben picats i després hi poso el tomàquet, la sal i el sucre, i la deixo fer almenys una hora. Sempre en tinc perquè va molt bé el dia que has de fer pizza, macarrons o un simples espagueti, quan el meu fill gran s'ha de fer el dinar i no es vol complicar la vida.
El salmó el vaig fer a la planxa i el vaig tallar grollerament amb els dits, de manera que quan vaig tenir la pasta cuita hi vaig posar a sobre el tomàquet, orenga, el salmó i formatge parmesà ratllat per sobre.
En barrejar-ho, el salmó s'acaba de desfer i s'integra en la salsa, i el conjunt queda realment deliciós.
La pasta que vaig fer servir ahir era una pasta tricolor feta a Itàlia, i a l'etiqueta deia "fusilli", però no eren els típics espirals que aquí porten aquest nom, sinó una espècie de pasta triangular que havien agafat per les dues puntes i cargolat.
Una recepta senzilla però summament gustosa per als amants de la pasta i del salmó.

7 comentaris:

  1. Una bona combinació, el salmó i el tomàquet
    Ester

    ResponElimina
  2. Hola Manel ja torno a ser aqui, uff quantes receptes i bones ehh. a veure si demà puc publicar alguna coseta que el meu bloc li falta vida.
    salut

    ResponElimina
  3. Aquesta recepta la trobe boníssima. M'encanta la salsa de tomata i el salmó. Fantàstic! Salutacions. ;)

    ResponElimina
  4. Bona pensada! Normalment s'acostuma a fer la salsa de salmó amb crema de llet, però m'agrada molt la combinació amb el tomàquet. Pasta, salmó i tomàquet...boníssim!!!

    ResponElimina
  5. Per sortir amb els companys de festa va bé menjar macarrons?
    T-has entrenat en solitari a la barra fixa i levantamiento de copa?
    va que tu pots!

    ResponElimina
  6. ester, és una bona combinació, i amb la pasta aporta molta energia, la veritat és que m'ha anat molt bé.

    gina, benvinguda de nou, que ja et trobava a faltar; espero que l'absència hagi estat per vacances, no per cap complicació en l'embaràs.

    francesc, anima't a fer-la, que no costa gaire i surt molt bé.

    anna, efectivament es fa molt salmó amc crema de llet, però així la trobo més lleugera i bona (no tant com amb els teus escamarlans, però digna).

    martina, vine el dia que vulguis amb el teu pare i sabreu el pa que s'hi dóna a la carretera amb aquest sol i les pujades que tenim per aquí.

    ResponElimina
  7. Realment deu ser molt més lleugera aquesta combinació, que la típica de la crema de llet. I a més a més amb una salsa de tomaquet tant ben elaborada deu ser insuperable. Me l'apunto!
    Un petó
    Xaro

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte