dimarts, 1 de juliol del 2008

mousse de torró

Allò que es promet és deute. I avui toca explicar el pastís/mousse que vam portar diumenge a casa la Rosa i l'Emili i que vam fer dissabte al vespre la Lara i jo. El vam fer sobretot perquè dijous vaig veure la mousse d'avellana de la Gemma Clofent, la nostra pastissera de capçalera (l'expressió crec que és de La cuina vermella).
Per això vaig córrer a comprar gelat d'avellana, però com que no en vaig trobar (ja comença a ser preocupant el meu problema amb els ingredients), i vaig començar a mirar les possibilitats i vaig decidir que el que millor aniria pel que volia fer era el gelat de torró de xixona. I la veritat és que en vam quedar prou contents.
La recepta, com que no és meva, la transcric amb quantitats exactes:

· 250g de formatge mascarpone
· 400ml de gelat de torró (d’avellana en l'original)
· 100g de sucre
· 200ml de nata líquida per muntar
· 5 fulles de gelatina

Després de posar en remull les fulles de gelatina en aigua freda, les escorrem bé, les dissolem en una miqueta d'aigua ben calenta, i l'afegim a la mescla que hem fet amb els tres primers ingredients, el formatge, el gelat estovat i el sucre.
Quan la barreja estigui ben amalgamada i sense grumolls, hi afegirem la nata semimuntada barrejant amb compte perquè no s'abaixi i ho posem dins un motlle.
Deixem quallar unes hores i ja és a punt.
Nosaltres vam fer servir un motlle de pastisseria desmuntable de força diàmetre, però queda més bé si teniu un motlle de gelatina més estret i amb una forma curiosa. Només cal que mireu l'original.

8 comentaris:

  1. Manel, comença a ser molt preocupant el que et passa alhora d'anar a comprar! (je, je).
    Escolta, la Lara està llançadíssima amb això dels postres, eh! Us ha quedat francament bé, Manel!
    Enhorabona i petons a la Lara i a tota la família.

    ResponElimina
  2. quina bona pinta manel!! amb turró con el que a mi m'agrada! Ho faré segur.
    BUeno, i que dir-te del esmorzar amb els teus amics. Tot el que ha fait l'Emili vaig tener una pinta bonissima! Io faig la ensaladilla de la mateixa manera. No m'agrada gaire las que son amb verduretas ia cordadetas congeladas.
    Seguro que disfrutasteis en la mesa con la comida y con los amigos, que al final de eso se trata.
    un petó i bona setmana guapo

    ResponElimina
  3. Us ha quedat perfecte, sensacional! Quina pinta més esponjosa... la textura és ben bé de mousse!
    I pel que fa al gust del gelat... trobo que el torró és una bona alternativa a l'avellana, però de fet, admet qualsevol altres gust, de manera que cap problema per no trobar els ingredients :)
    Felicita a la Lara de part meva, està feta tota una cuinera de postres! A veure si haurem de fer una quedada ella i jo... ;)

    ResponElimina
  4. Molt bé, amb gelat l'has fet. Tenia curiositat per la recepta perquè ara és difícil trobar torró a les botigues, però amb gelat és el mateix, més fresquet! el d'avellanes de la Gemma el tinc pendent!

    ResponElimina
  5. parella, la veritat és que sí que és preocupant, però mentre trobi substituts... la lara estaràmolt contenta amb els vostres comentaris, petons també per vosaltres i fins divendres!

    astrid, efectivamente, de eso se trata, de pasarlo bien todos juntos, de eso sabes tu mucho porque tu cocina también es siempre para compartir.

    moltese gràcies, gemma. a la lara li agrada molt ajudar-me a cuinar, sobretot els postres, perquè després ho escura tot a consciència! la llàstima és que no té una constitució com la teva i no ho podem gaire massa sovint, però quan ho fem en gaudim tots.

    ro, ja que al ru li agrada el turró, anima't, que és fàcil de fer i si segueixes les pautes de la gemma queda la mar de presentable i bo.

    ResponElimina
  6. Doncs, encara que no siga d'avellana, trobe que la pinta que fa la mousse de torró és espectacular. Salutacions. :)

    ResponElimina
  7. La mouse ha quedat força be a la foto. Veure-la en directe va ser un espectacle, però... amics meus... sentir-la a la boca... excel·lent Manel!!!
    Gràcies

    ResponElimina
  8. Molt bona la idea d'utilitzar gelat de torró de Xixona (per a mi un dels reis dels gelats) a l'hora de substituir-lo pel d'avellana.

    La forma i la textura, perfectes!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte