dimarts, 29 d’abril del 2008

amanida de brots amb fruites vermelles

Si repassés el bloc veuria que hi tinc poques amanides, i el fet és que en faig cada dia, però a mi personalment no és el plat que més m'agrada. Si de cas, ha de portar contrastos de gustos i de colors, com aquesta amanida de brots amb fruites vermelles.


Per sort, ara en qualsevol supermercat trobem en bosses perfectament triades i netes (per si de cas, val més tornar-les a rentar), amanides de tota mena, però el cert és que moltes no valen la pena, surt més bo i més a compte fer-te la tu mateix. N'hi ha d'altres, però, que sí que van molt bé, com les amanides de brots, ja que d'una altra manera hauries de comprar brots d'enciam de full de roure, d'enciam arrissat, d'espinacs... i això si en trobessis. En canvi, en una sola bossa que dóna per quatre o sis bons plats, hi tens una bona barreja de colors i sabors diferents que només has de condimentar i presentar com vulguis.
Aquesta la vaig fer amb
maduixes tallades petites i grans de magrana, que no són de l'estació però se'n troben pelats i envasats per un dia que tens un caprici. Amb la fruita vermella, com ja hem explicat aquí, hi va molt bé el vinagre de mòdena, que en aquest cas hi vaig posar amb vaporitzador, a més de l'oli i la sal corresponent.
Per completar el plat, tomàquets raf i un parell de llagostins cuits que aporten una mica de proteïna.
Si us voleu complicar més la vida, podeu seguir una recepta de la meva amiga Pilar i fer una vinagreta amb oli, vinagre de mòdena, una mica de melmelada per exemple de gerds i uns quants fruits vermells (nabius, mores, groselles...). L'amanida queda fantàstica amb aquest amaniment i un acompanyament de pernil d'ànec.

3 comentaris:

  1. M'encanten les amanides i aquesta té una pinta boníssima...a més d'original deu ser d'allò més refrescant!! me l'apunto!!

    ResponElimina
  2. Hola Manel!!!...Primer de tot felicitats pel bloc i espero que et recuperis ràpid!!!...Aquesta amanida fa una pinta brutal...i ara que la majoria estem a dieta...va molt bé tenir vaires idees pq dinar no sigui aburrit...jejeje!!!
    Petunets,
    Eva (terrassa)

    ResponElimina
  3. martunis, m'alegro que t'agradin les amanides, demà te'n penjaré una altra ben diferent

    eva, crec que per a la teva dieta també t'anirà bé per a la dieta preestival.

    però no us hi acostumeu, que a mí m'agraden també plats més contundents!

    gràcies per la vostra amabilitat i fins aviat!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte